• İstanbul9 °C
  • Ankara3 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması
05 Ekim 2019 Cumartesi 10:36

600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması

Seydişehir’in Kavak mahallesinde Mevlüt Uyar’ın arazisinde tahmini 600 yıllık olduğu sanılan meşe palamudu ağacının "anıt ağaç" olarak tescillenmesi için çalışma başlatıldı.

Seydişehir Orman İşletme şefi Halil Kabakçı, yaptığı açıklamada, anıt ağaç olarak tescil çalışmalarını başlattıklarını söyledi.

İncelemeler sonucunda ağacın kesin yaşının belirleneceğini ifade eden Kabakçı, şunları kaydetti, ‘’ 600 yaşında olduğu tahmin edilen 18 metre yüksekliğinde ve 4.65 metre çevresi, 1.55 m. Çapındaki 15 m dal uzantısı olan meşe palamudu ağacının yapraklarında hastalık belirtileri var. Birçok dalı da kurumuş. Çevre ve şehircilik bakanlığı tabiat varlıkları koruma müdürlüğüne bildirdi. Bu ağaca koruma ve bakım yapılması için Konya Tabiat ve Kültür Varlıkları Koruma Bölge Müdürlüğü tarafından anıt ağaç olarak tescili yapılması gerekir. Çalışmalar başlatıldı. Bu ağacı koruma altına aldıracağız. Gelecek nesillere bir kültür varlığı olarak aktarmak istiyoruz. Bunu korumak, sahiplenmek hepimizin asli sorumluluğu ve görevidir” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 10651 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim