- 14:20 - Kenevir Ekimi Terör ve Petrol Kadar Stratejik...
- 14:16 - ETİ Alüminyum’da Gurur Tablosu: Lityum Karbonat Üretimine Patentli Başarı...
- 13:54 - SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ 7. GELENEKSEL SÖMESTR ÇOCUK FESTİVALİ BAŞLADI
- 09:18 - MHP Seydişehir İlçe Başkanı Kocabaş: “Alacabel Tüneli Seydişehir’in Geleceğidir”
- 14:53 - Seydişehir’de Eğitimin Karnesi Masaya Yatırıldı...
- 14:47 - BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN EVİ YANAN AİLEYE ZİYARET
- 14:30 - SEYDİŞEHİR’DE TARİHİ YAPILAR AYAĞA KALDIRILACAK
- 14:15 - Kurumumuz ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü
- 08:41 - 7. GELENEKSEL SÖMESTR ÇOCUK FESTİVALİ BAŞLIYOR
- 13:04 - Seydişehir’e Yeni Adliye Binası Müjdesi Resmî Gazete’de Yayımlandı...
- 10:26 - Seydişehir’de Beklenen Kar Geceyi Şölene Dönüştürdü...
- 10:24 - Hasan Ekici: Türkiye’nin Güvenliği İçin Kararlı Mücadele Sürüyor
- 10:17 - BEKLENEN KAR YAĞIŞI BEREKETİ GETİRDİ
- 13:09 - AK Parti Konya Milletvekili Hasan Ekici: Türk Bayrağına Yönelik Saldırı Kabul Edilemez
- 13:06 - CHP’den Seydişehir belediyesindeki işten çıkarmalara suç duyurusu
Abdullah LEBLEBİCİ / Haber Köşe Yazarı


Futbolun Karanlığında Konyaspor Kupada Yoluna devam etti…
Futbolun değişmez kuralıdır: “En iyi antrenman maçtır.”
Bu nedenle, ne kadar çok maç oynanırsa, teknik heyet eksiklikleri o kadar net görür, oyuncular da birbirlerini daha iyi tanır.
Elbette önceliğimiz lig. Ancak “en iyi antrenman maçtır” anlayışıyla Türkiye Kupası karşılaşmalarını da son derece önemsiyorum.
Çünkü bu maçlar hem resmi maç temposunu korumak hem de takımın uyumunu artırmak açısından büyük fırsat.
Kupa, yalnızca bir hazırlık alanı değil; aynı zamanda önemli bir hedef. Gidebildiğimiz yere kadar gitmek, hatta final oynayıp kupayı kazanmak, bu takımın hedefleri arasında olmalı.
Unutmayalım, Avrupa kupalarına katılmanın en kestirme yolu da Türkiye Kupası’ndan geçiyor.
Kupadaki ilk maçımızda 12 Bingöl Sporu konuk ettik.
İki takımın oyuncularının sahaya “Yaşasın Cumhuriyet” pankartı ile çıkışı, akşamın soğuğunda içimizi ısıtan en güzel andı.
Böylesine güzel bir atmosferde maç başladı…
Konyaspor maça hızlı başladı ve henüz 6. dakikada Marius Ştefănescu, ceza alanına gönderilen pası iyi değerlendirerek topu ağlara gönderdi: 1-0.
Futbol laubaliliği asla kaldırmaz. Nitekim 15. dakikada yapılan gereksiz bir faul sonrası, duran topta Muhammet Burak Çelik’in golüyle skor 1-1’e geldi.
Bu golün ardından durumun ciddiyetinin farkına varan Konyaspor, ön alanda baskısını artırdı. Kazanılan topu iyi değerlendiren yeşil-beyazlılar, 19. dakikada İsmail Esat Buğa’nın golüyle yeniden öne geçti: 2-1.
Ancak hemen ardından, 20. dakikada Yasir’in gördüğü gereksiz kırmızı kart takımını 10 kişi bıraktı. Eksik kalan Konyaspor karşısında Bingöllü oyuncular bu kez ön alan baskısıyla etkili olmaya çalıştı.
Bu baskıyı topa daha fazla sahip olarak kırdık.
Bu arada Deniz’e ayrı bir parantez açmak gerekir; Beşiktaş maçında hatalı bir gol yemişti ancak bu kez yüzde yüzlük dört pozisyonda kritik kurtarışlara imza attı.
Bu arada, 12. dakikada Utku’ya rakip ceza sahasında yapılan net bir faul vardı, ancak hakemler bunu görmezden geldi!
Ayrıca atılan golde rakip açık şekilde bir metre ofsayttaydı, bu da görülmedi.
Üç dakikalık uzatma bölümünde zaman zaman zor anlar yaşasak da soyunma odasına 2-1’lik üstünlükle gittik.
İkinci yarıya Bingöl, bir kişi fazla oynamanın da avantajıyla topa daha fazla sahip olarak ve eşitliği sağlama hedefiyle oldukça agresif başladı.
Ancak oyunu kendi yarı sahasında kabul eden ve hızlı çıkışlarla etkili olmaya çalışan Konyaspor, 62. dakikada Morten Bjorlo’nun ayağından bulduğu golle farkı ikiye çıkararak rahatladı.
Bu dakikadan sonra skoru azaltmak isteyen rakip, ileri çıkarak savunmasında geniş boşluklar bıraktı. İşte bu boşluklardan birinde, 67. dakikada Melih’in golüyle skor 4-1’e geldi.
Bu dakikadan sonra Bingöl, daha çok prestij için oynamaya başladı. Aradığı golü ise oyuna bir dakika önce giren Batuhan Kara, 77. dakikada attı: 4-2.
Farkı ikiye indiren Bingöl, son 15 dakikada birkaç net pozisyonlar buldu ancak kaleci Deniz ve savunma hata yapmayarak gole izin vermedi. Tunahan da uzatmalarda kırmızı kart gördü. Maç bu skorla tamamlandı…
Bahis skandalı ile Dünya ya rezil olduğumuz bu günlerde, “Futbolun Karanlığında Parlayan Işık. Konyaspor Kupada yoluna devam etti.
Yorum Ekle
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYAYA ÖRNEK PROJE
Belediye spor evinde Yıldızeli spora kükredi
CHP kongresine doğru
Barınaktaki köpeklere kuduz aşısı yapıldı
600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması
Seydişehir’de ‘SEYDİ’ markalı kimyasal ürünleri üretiliyor
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EYLEM PLANI’NA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMA REHBERİ
BAŞKAN TUTAL'DAN 15 TEMMUZ MESAJI

- ETİ Alüminyum’da Gurur Tablosu: Lityum Karbonat Üretimine Patentli Başarı...
- Kenevir Ekimi Terör ve Petrol Kadar Stratejik...
- SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ 7. GELENEKSEL SÖMESTR ÇOCUK FESTİVALİ BAŞLADI
- MHP Seydişehir İlçe Başkanı Kocabaş: “Alacabel Tüneli Seydişehir’in Geleceğidir”
- Kurumumuz ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü
Haber Yazılımı: CM Bilişim




