• İstanbul18 °C
  • Ankara20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Seydişehir Protokolünden Alacabel Tüneline Önemli Ziyaret...
25 Ekim 2025 Cumartesi 10:41

Seydişehir Protokolünden Alacabel Tüneline Önemli Ziyaret...

2016 yılında temeli atılan ancak yapımı uzun süre tamamlanamayan Alacabel Tüneli projesinde önemli bir gelişme yaşanmış, 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun talimatı üzerine, Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen Temmuz ayı içinde yaptığı ziyarette tünelin 2026 yılı sonunda tamamlanacağını müjdelemişti.

Bu gelişmenin ardından Seydişehir protokolü, tünel şantiyesine geniş katılımlı bir inceleme gezisi düzenledi. Ziyarete, Seydişehir Belediye Başkanı Hasan UstaoğluAK Parti İlçe Başkanı Ramazan ArınMHP İlçe Başkanı Kadir Kocabaş, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

Heyeti, Karayolları Bölge Müdürü Gökhan Köroğlu ve Şantiye Şefi Basri Çatmak karşıladı.

“2026 Yılı Sonunda Araçla Geçeceğiz”

Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, ziyarette yaptığı açıklamada tünel inşaatında gelinen aşama hakkında bilgi verdi:

“7360 metre uzunluğundaki çift tüplü tünelimizin kaplama çalışmaları tamamlandı. Aydınlatma ve elektro-mekanik sistem montajı başladı. Tünel dışı bağlantı yollarındaki çalışmalar da hızla devam ediyor. Antalya bağlantı yolunda da önemli ilerleme kaydedildi. Karayolları Genel Müdürümüzün talimatı doğrultusunda tünelimizi önümüzdeki yıl ulaşıma açmayı hedefliyoruz.”

Ustaoğlu ayrıca, “24 Ekim Cuma günü Seydişehir protokolü ile birlikte tünel girişindeydik. Bölge Müdürümüzden çalışmalara dair detaylı bilgi aldık. Süreci yakından takip ediyoruz. İnşallah 2026 yılı sonunda bu tünelden araçla geçeceğiz.” dedi.

Heyet daha sonra tünel içinden araçlarla geçerek Ceceler Mahallesi’ne ulaştı. Burada, yapımı devam eden 12 kilometrelik yol güzergâh hakkında bilgi alındı. 

Tünel çıkışında hava sıcaklığı ile giriş noktası arasında yaklaşık 10 derece fark olduğu belirtilirken, projenin toplam maliyetinin yaklaşık 10 milyar TL olacağı ifade edildi.

Başkan Ustaoğlu, ziyarete katılan tüm kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkür ederek, “Tünel projesinin tamamlanmasıyla bölgenin ulaşım güvenliği ve konforu büyük ölçüde artacak.” dedi.

Daha sonra ziyarete katılanlar birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Bu haber toplam 23 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim