• İstanbul13 °C
  • Ankara20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
2016-2017 ÜRETİM SEZONUNDA SEYDİŞEHİR ÇİFTÇİSİNİN İÇİNDE BULUNDUĞU SORUNLAR
08 Nisan 2017 Cumartesi 11:10

2016-2017 ÜRETİM SEZONUNDA SEYDİŞEHİR ÇİFTÇİSİNİN İÇİNDE BULUNDUĞU SORUNLAR

Bilindiği gibi Seydişehir bölgesi 2016 Sonbaharında çekilen kuraklık sürecinin ardından çok ağır bir kış geçirmiştir. Halihazırda öncelikle Suğla ve yakın havzası olmak üzere Sonbaharda buğday ekilmiş olan arazilerin en az %80’inde ürünün bozulmuş olduğu dile getirilmektedir. Yetkililerce kabullenmek istenmese de durum açıkça bir afet halidir. Buna göre davranılması, buna uygun kısa vadeli tedbirler alınması, orta uzun vadeli politikalar oluşturulması ve uygulanması gerekmektedir.

Ekili arazisi bozulmuş olan çiftçilerin ekim masrafları (tohum,gübre,mazot vs.) boşa gitmiştir. Çok ciddi gelir kayıpları vardır. Pek çok çiftçi bozulan yerlerini yeniden ekecek sermayeye sahip değildir. Buğday, arpa ekenler yaptıkları ek masraf bir tarafa risk almışlardır. Tohum bulmakta büyük güçlükler söz konusudur. Makine, teçhizat vs. girdiler içinde alınan kredilerin geri ödemelerinde büyük sorunlar çıkması kaçınılmaz görünmektedir.

Bu sorunların da tüketim ve yatırım harcamaları ciddi ölçüde tarıma dayalı olan Seydişehir ekonomisini çok yakından alakadar ettiği tartışılmaz bir gerçektir. Bu kadar ciddi bir meselenin çözüme kavuşturulması için halihazırda ciddi bir adım atılmamış olması siyasetteki ve kamu idaresindeki yozlaşmayla,  bir bütün olarak demokrasiden ve yerinde yönetimden giderek uzaklaşma eğilimiyle doğrudan alakalıdır.

Tüm bu sorunlar karşısında üzerimize düşen görevi yerine getirmeyi ve çözüm için ilgili kurumları göreve davet etmeyi çiftçilerimiz adına bir borç biliriz.

 

CUMHURİYET HALK PARTİSİ SEYDİŞEHİR İLÇE ÖRGÜTÜ

Bu haber toplam 1130 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim