• İstanbul14 °C
  • Ankara16 °C

Abdullah LEBLEBİCİ / Haber Köşe Yazarı

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Abdullah LEBLEBİCİ / Haber Köşe Yazarı

2023 yılının ahisine yakışır bir organizasyon oldu

25 Eylül 2023 Pazartesi 08:46

 

Ticaretin, sanatın ve mesleğin insan onurunun, güzel ahlak ve dürüstlüğün ilk planda olduğu, Anadolu’da 13, yüzyılda Ahi Evran tarafından kurulan, AHİLİK kendisine has belirli kurallarla işleyen TÜRK ESNAF ÖRGÜTÜ’ dür.

Bu yıl 36. sı kutlanan Ahilik haftası Seydişehir için farklı ve anlamlı oldu.

Yılın Ahisi yarışmasına, Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası 1973 yılından bu yana mesleğini sürdüren Sıcak Demirci, Ali Nergiz’i aday gösterdi.

Komisyon tarafından yapılan değerlendirmelerde Ali usta Konya Birincisi seçildi.

Hafta içinde Konya’da düzenlenen Şed kuşama programında Yılın Ahisi Ödülünü Konya Valisi Vahdettin Özkan’ dan aldı.

Memleketim adına güzel bir gelişme Ali Nergiz ustamı tebrik ediyorum. Bu arada usta’ nın bir sözünü’ de paylaşmak istiyorum.

“İnsan sancıyla doğar, ekmekle doyar, umut ve sevgi ile yaşar” diyor.

ANLAMLI ORGANİZASYON

Konya da düzenlenen tören akabinde Seydişehir de de bir program yapıldı.

Belediye başkanı Mehmet Tutal, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birlik başkanı Muharrem Karabacak, Seydişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Aypar ile birlikte anlamlı bir organizasyon yaptı.

Öncelikle belirtmek istiyorum, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birlik başkanı Muharrem Karabacak Seydişehir’ e kadar gelerek Başkanlar Tutal ve Aypar’ a verdiği önemi gösterdi.

Belediyenin ilçedeki tüm esnaflara yaptırdığı hediye, bunun yanında Esnaf Odasının hediyesi, Başkan İbrahim Aypar’ ın, Başkan Muharrem Karabacak’a, Başkan Mehmet Tutal’a ve yılın ahisi seçilen ustamız Ali Nergiz’ e özel yaptırdığı plaketleri takdim etmesi ile ayrı bir anlam kazandı.

Programa Konya berberler ve kuaförler odası başkanı Veli Baronok’ unda katıldığını belirteyim.

DAVET ETTİM

Ahilik haftası bu yıl 36. Düzenlendiği için artık geleneksel hale geldi.

İl merkezinde geniş bir katılımla, Şed kuşama programına Vali Vahdettin Özkan’ nın katılması yılın ahisine ödülünü bizzat vermesi kutlamalara verilen önemin göstergesi.

Malum, Seyit Harun Projesi Büyükşehir belediyesi ile birlikte gerçekleştiriliyor. Büyük bir aksilik olmaz ise yakın zamanda tamamlanacak.

Büyükşehir belediye başkanı Uğur İbrahim Altay’ ın yüz yüze yaptığımız görüşmelerde çalışmaların nasıl gittiğini sorması, hızlandırma talimatı verdiğini söylemesi, Seydişehir’ e ve Seyit Harun projesine verdiği önemim göstergesi olarak değerlendiriyorum.

Tamamlandığı zaman gerçekten güzel olacak. Bu arada sık sık sorulan park alanı ne olacak? Sorularına da hemen cevap vereyim.

Başkanlar, Uğur İbrahim Altay ve Mehmet Tutal’ ın bir çalışması var. Tamamlandığı zaman kendilerinin açıklaması uygun olacak. Halkımızı rahat olsun, Otopark konusu çözülecek.

Seydişehir’ deki kutlamalara, Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları birlik başkanı Muharrem Karabacak bizzat gelerek Başkan Tutal ve Aypar’ a eşlik etmişti.

Üç başkanın bulunduğu ortamda, gelecek yıl ki kutlamaların, protokolde getirilerek Seydişehir’de de yapılmasını teklif ve davet ettim.

Başkan Karabacak ve Tutal, önerime ve davetime sıcak baktı. Başkan Aypar’ da destek verdi. Aksilik olmaz ise seneye Ahilik haftası Seydişehir’de de kutlanacak.

Başkanlar, Tutal, Karabacak ve Aypar’ a teşekkür ediyorum.

Bu yazı toplam 405 defa okunmuştur.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim