• İstanbul19 °C
  • Ankara22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
310 bin dekar alanda hububat hasadı yapılacak
06 Temmuz 2019 Cumartesi 13:20

310 bin dekar alanda hububat hasadı yapılacak

Seydişehir Ziraat Odası Başkanı İsmail Korkmaz İlçe genelinde 310 bin dekar alanda hububat ürünlerinin hasadı yapılacağını söyledi.

Çiftçilere verimli bir hasat dönemi temennisinde bulunan Başkan Korkmaz, çiftçinin alın terinin heba olmaması için biçerdöver operatörlerini tarlada sıkı takibe alacaklarını dile getirdi.

Bu yıl hububat üretiminde rekolte beklediklerini kaydeden Korkmaz,’’ Hububat hasadı önümüzdeki günlerde başlayacak. Hazırlıklarımızı tamamladık. Çiftçilerimiz hasat döneminde en fazla biçerdöverin dane kayıplarını kontrol etsinler olumsuzluk görürlerse İlçe tarım müdürlüğünü ve odamızı bilgilendirsinler. Dane kaybının yaşanması ülke ekonomisine ve tarla sahibine zarar demektir. Ayrıca hasadın başlamasıyla birlikte Karabulak mahallesindeki sellektörümüz faaliyete geçecektir.’’diye konuştu.

Çiftçilerin alternatif ürünlere yöneldiklerini belirten Korkmaz, ‘’Geçen yıllarda buğday ve arpadan kazanmayan çitçilerimiz sulu tarımın yaygınlaşmasıyla beraber özellikle deneli mısır, karpuz ekimine yöneldi. İnşallah güzel bir verim alırız. 2019 yılı hasat sezonunun başta ilçemiz çiftçisi olmak üzere ülkemiz tarım ve hayvancılığına hayırlı, bereketli olmasını ve bol kazanç getirmesini temenni ediyorum’’dedi.

Bu haber toplam 1101 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim