• İstanbul16 °C
  • Ankara23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜNDE HAYVAN BARINAĞI HİZMETTE
06 Ekim 2018 Cumartesi 10:19

4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜNDE HAYVAN BARINAĞI HİZMETTE

Seydişehir Belediyesi tarafından Eski Demirciler Sanayi arkasında bulunan alanda yapılan Hayvan Barınağı faaliyete geçti.

 

Eski Taş Ocağı bölgesinde 500 metrekarelik alanda hayata geçirilen barınağın gerekli tefrişatı Seydişehir Beldiyesi tarafından karşılanarak, barınak hayvansever Ayla Sayar'a teslim edildi.

 

Başıboş köpeklerin bakım ve beslenmeleri hayvan sever Ayla Sayar tarafından karşılanacak olan barınakta şu an 40 köpek bulunuyor.

 

4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde barınağa giderek açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Allah'ın yaratmış olduğu tüm canlılar, sevgiye ve merhamete muhtaçtır.365 gün canlılara saygı gösterilmesi gerekir. İnsan eşrefi mahluktur ama diğer canlılara baktığımız zaman hepsi insanoğluna hizmet etmektedir"dedi.

 

Hayvanların evcilleştirilmesi , ıslah edilmesi noktasında insanlarla hayvanlar bu güne kadar hep iç içe yaşamışlardır diyen Başkan Tutal; ancak Belediye olarak bazı zorluklar yaşıyoruz. Bazı vataşlarımız başıboş köpekleri alın derken, diğerleri neden alındı diye tepki gösteriyor. Bu noktada sıkıntılar yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaeren sokak hayvanlarının korunması, bakımı ve ıslahı gibi konularda ilkleri yaptık. Küpeleme çalışmaları, mahalle aralarına bırakılan ekmek sepetlerimiz su ve mama kaplarımızı ana caddelerimize bıraktık.

Büyükşehir yasası gereği modern barınakları Büyükşehirlerimiz üstlenmekte. Bizde Büyükşehir Belediyemizin modern barınak yapması konusunda arsa tahsisinde bulunduk. Ancak mahalle aralarındaki sıkıntılar devam ettiği için çok modern olmasada bir barınak oluşturduk. Şu anda ilçe merkezindeki köpeklerimizi buraya topluyoruz. Belli bir sayıya ulaşınca gerekli sağlık işlemlerini yapıyoruz. Kendi imkanları ile hayvanların bakımını üstlenen Ayla Hanıma biz teşekkür ediyoruz. Bizlere bu konuda yardımcı oldu "dedi.

 

Onlar bizim canlarımız diyen hayvansever Ayla Sayar; Ben Belediye Başkanımız Mehmet Tutal beye teşekkür ediyorum. Bu imkanı sağladığı için. Hayvanlarımıza sahip çıkalım onlar bizim canlarımız. Herkes kapısının önünde bulunan hayvanlara bir kap su , bir kap yemek bıraksa hayvanlarımız aç kalmaz ve kimseye saldırmaz. Hayvanlarla ilgili sorunu olanlar her zaman beni arayabilirler. Yaralanan , sorunlu olan hayvanlar için,burada ben her türlü hayvana bakabilirim. Yeter ki eziyet etmesinler "dedi.

 

Ayrıca Belediye Başkanı Mehmet Tutal, hayvansever Ayla Sayar'a örnek davranışından dolayı plaket takdim etti.

Bu haber toplam 857 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim