• İstanbul14 °C
  • Ankara21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
9.792 AĞACI KESİLMEKTEN KURTARDIK
12 Şubat 2021 Cuma 11:30

9.792 AĞACI KESİLMEKTEN KURTARDIK

Seydişehir Belediyesi Sıfır Atık kapsamında başlatmış olduğu geri dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

2020 yılı içerisinde plastik, metal ve kağıttan oluşan toplam 720 ton atığı geri dönüşüme kazandıran Seydişehir Belediyesi büyük bir tasarruf sağlayarak milli ekonomiye önemli katkı sağladı.

2020 yılında 576 ton kağıt, 120 ton plastik ve 24 ton metal atığını geri dönüşüme kazandıran Seydişehir Belediyesi, geri dönüşüme kazandırdığı kağıt atıklarıyla 9.792 ağacı kesilmekten kurtardı, plastik ve metal atıklarıyla da 1.2 MW enerji tasarrufu sağladı.

 

Sıfır atık çalışmalarının aralıksız devam ettiğini, 2020 yılında geri dönüşüme kazandırılan atık rakamlarının daha üst seviyelere çıkarılacağını belirten Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Atıklarımızı hiçbir zaman çöp olarak görmedik, tam aksine tasarruf sağlayacağımız kaynak olarak değerlendirdik. Bu kapsamda 2020 yılında geri dönüşüme kazandırdığımız 720 ton plastik, kağıt ve metal atıkları, önümüzdeki dönemde daha çok tasarruf sağlayacağımızın göstergesidir” dedi.

 

Geri dönüşüme kazandırılan 576 ton kağıt ile birlikte 9.792 ağacı kesilmekten kurtardıklarını sözlerine ekleyen Başkan Tutal, “içinde bulunduğumuz doğayı korumak, hepimizin en asli görevleri arasında yer almaktadır. Eşsiz güzellikteki doğamızın sürdürülebilirliğini sağlayan en önemli canlı varlık, ağaçlarımızdır. Ağaçlarımızı en iyi şekilde muhafaza etmek, yeni ağaçları doğaya kazandırmak en önem verdiğimiz konulardandır. Bu güne kadar ilçemiz genelinde 207 bin M² yeşil alanı ilçemize kazandırmakla beraber geri dönüşümde gösterdiğimiz gayretle de doğamızı koruyoruz.

 

Özellikle kağıt atıklarını geri dönüşüme kazandırıp 9.792 ağacı kesilmekten kurtardık. Bu rakamlarla ilçemiz tarihinde geri dönüşüm yoluyla doğaya ve milli ekonomiye en büyük katkı sağladığımız rakamlara ulaşmış olduk. Bu güne kadar atık konusunda hassasiyet gösteren tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Bugünden sonra inşallah hemşehrilerimizin daha fazla göstereceği hassasiyetle, belediyemizin gayretiyle bu rakamları daha da yukarılara çıkaracağız. Bu vesileyle de hemşehrilerimizin, atıkların ayrıştırılması noktasında oluşturduğumuz atık toplama

konteynırlarımıza atıkların cinslerine göre atıklarını atmalarını, bu sayede hep birlikte daha fazla atığı milli ekonomiye ve doğaya kazandırmayı temenni ediyoruz ” diye konuştu.

Bu haber toplam 878 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim