• İstanbul18 °C
  • Ankara28 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ADD Başkanı Tülin Pinici istifa etti
18 Mayıs 2019 Cumartesi 14:30

ADD Başkanı Tülin Pinici istifa etti

Geçtiğimiz günlerde yapılan Seydişehir Atatürkçü Düşünce Derneği 13. Olağanüstü genel kurul toplantısında Başkanlığa seçilen Tülin Pinici, Başkanlık görevinden ve yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiğini bildirdi.

Tülin Pinici yaptığı yazılı basın açıklamasında “Atatürkçü Düşünce Derneği Seydişehir Şubesi’nde 11.05.2019 Cumartesi günü 13. Olağanüstü Genel Kurul toplantısı yapılmış ve bu toplantı neticesinde kullanılan 65 oydan 56 oyu alarak Yönetim Kurulu asil üyeliğine, sonrasında da Yönetim Kurulu üyelerinin kararı ile Atatürkçü Düşünce Derneği Seydişehir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçildim. 33 yıl görev yapmış ve hayatı boyunca Atatürk İlke ve İnkılaplarının ışığından ayrılmadan öğrencilerine Mustafa Kemal Atatürk’ün bıraktığı emanetleri anlatmaya çalışan bir öğretmen olarak, Atatürkçü Düşünce Derneği ve mücadelesinin etkin olmasını önemseyen, amacına ulaşması için elinden geleni yapmaya çalışan bir bireyim.

Derneğimizin tüzüğünde belirtildiği gibi; Atatürkçü Düşünce Derneği’nin amacı hiçbir ayrım gütmeden ve gözetmeden, anayasal demokratik düzen güvencesinde insan hak ve özgürlüklerini üstün tutarak yurttaşları tam eşitlikle kucaklayıp ulusal dayanışmanın temeli olan toplumsal barışı sürekli kılmak, her tür teröre ve sömürüye karşı çıkarak Türkiye Cumhuriyetini çağdaş sosyal hukuk devleti niteliğiyle sonsuza değin bağımsız yaşatma isteğini ve bu yolla Türkiye aydınlanmasını güçlendirmektir.

Atatürk ilke ve devrimlerinin yaşatılması ile bu ilke ve devrimlere yönelen saldırılarla mücadele edilmesini amaç edinen Atatürkçü Düşünce Derneği’ni her şeyin üstünde gördüğümden genel kurul sonrasında ortaya çıkan ani durumlar karşısında çok sevdiğim daima neferi olmaktan gurur duyduğum Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Seydişehir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanlığından ve Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmem zaruret haline gelmiştir. 17.05.2019 tarihi itibariyle üzülerek istifa ettiğimi kamuoyuna işbu açıklama ile duyuruyorum.

Bu zamana kadar bana yönelik desteklerini esirgemeyen ve fikirlerime saygı duyan herkese teşekkür ediyorum ve ortaya çıkan nedenlerden zaruri olarak bıraktığım için kamuoyu huzurunda herkesten özür dilerim. O’nun ışığının bizlere daima yol gösterici olduğunu, hedef olan çağdaş uygarlık yolunda her bir ferdiyle, birbirini tamamlayarak birlik ve beraberlik içinde yürüme inancımı yitirmeden, bu yolda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mevki ve makam düşünmeden çalışmaya devam edeceğimi bildiriyorum.” Dedi.

Bu haber toplam 1583 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim