• İstanbul9 °C
  • Ankara3 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AİLE HEKİMLERİNİN SORUNLARI BİTMİYOR ÇÖZÜM ÜRETİLMİYOR HAKLARI TESLİM EDİLMİYOR
17 Ekim 2020 Cumartesi 11:03

AİLE HEKİMLERİNİN SORUNLARI BİTMİYOR ÇÖZÜM ÜRETİLMİYOR HAKLARI TESLİM EDİLMİYOR

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) Başkanı Dr. Özlem Sezen, Aile Hekimlerinin Pandemi boyunca var güçleriyle çalıştıklarını, poliklink hizmetlerinin hepsini üstlendiklerini, yeterli ve kaliteli malzeme olmaksızın canla başla çalıştıklarını ama s

AHEF Başkanı Dr. Özlem Sezen, “pandemi süresince kronik hastalık takibi, kanser taramaları, aile planlaması hizmetleri, gebe izlem takibi, bebek ve çocuk izlem takiplerini yaptık. Tüm çocukların ve kronik hastalığı olan kişilerin aşılamaları, gezici sağlık hizmetleri ve yerinde sağlık hizmetlerine koşturulduk. Bu kadar iş yükü yetmezmiş gibi İlçe Sağlık Merkezlerinin yapması gereken okul dönemi aşılama hizmetleri de aile hekimlerinin küfelerine yüklendi” dedi.

Sıkıntılarının çok çalışmak olmadığını, topluma hizmeti gururla yerine getirdiklerini belirten Dr. Özlem Sezen sözlerine şunları ekledi “ancak keşke biz de daha güvence altında, daha kafamız rahat ve benimsendiğimizi hissederek çalışabilsek. Vatandaşların büyük çoğunluğu COVID19 salgını korkusuyla hastanelere gidemeyip, tüm sağlık hizmetlerini aile hekimlerine başvurarak karşılamaya çalışırken biz yeri geldi geldi korunma malzemeleri olmadan yeri geldi malzemesiz çalıştık, hasta olduk, şehit olduk. Yine de yokmuşuz gibi bir muamele ile karşılaştık.”

Hastanelere başvuran vatandaşların birçoğunun geri çevrildiğini ve aile hekimlerine yönlendirildiklerine dikkat çeken Dr. Sezen, Pandemi döneminde polikliniklerin en büyük yükünü çeken aile hekimlerine bu zorlu süreçte hem üvey evlat muamelesi yapıldığını hem de aile hekimlerine her türlü angarya işi yüklenir gözüyle bakıldığını vurguladı.

AHEF Başkanı Dr. Sezen şöyle devam etti. “Ne yazık ki Sağlık Bakanlığı pandemi döneminde 1. Basamak sağlık hizmetlerinin değerini anlayamamış, 1.basamak sağlık hizmetlerini salt call center merkezi olarak görmüştür. Her zorluğu göğüsleyen aile hekimleri herhangi bir ek ödeme talebinde bulunmamasına rağmen Sağlık Bakanımız bizzat kendisi, aile hekimlerinin emeğini görmezden gelemeyeceğini beyan ederek ek ödeme taahhüdünde bulunmuştur ancak bu taahhüdünün de arkasında duramamıştır. Aile hekimlerine bu güne kadar hiçbir ek ödeme yapılmamış aksine moral ve motivasyonları bozacak şekilde işlemler tesis edilmiş, cezalar verilmiş, görevlerinden el çektirilmiş, sürekli denetimler ve itibar suikastları yapılmıştır.”

 

 

 

 

Dr. Özlem Sezen, Pandemide Performans muafiyeti uygulanmayan Aile Hekimlerinin, pandemi nedeniyle evinden çıkamayan vatandaşın, talebi olmaksızın, izlemler neden yapılmadı sorgusuyla karşılaştığını, kimi yerlerde keyfi uygulamalarla aile sağlığı çalışanlarına cezalar verildiğini, ücretlerinin kesildiğini yineledi. Aile hekimlerinin toplumun temel sağlık neferleri olduğunun bir an önce görülmesi ve kabul edilmesinin mutlak olduğunu ifade eden Sezen, haklarına kavuşmak için mücadele edeceklerini söyledi.

Bu haber toplam 859 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim