• İstanbul18 °C
  • Ankara19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ak Parti İlçe Başkan Adaylarının tanıtımında
21 Ocak 2019 Pazartesi 08:44

Ak Parti İlçe Başkan Adaylarının tanıtımında

MEHMET TUTAL’ a BÜYÜK SEVGİ GÖSTERİSİ YAPILDI

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde Cumhur İttifakının Konya’nın ilçelerinde gösterilecek belediye başkan adayları AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda düzenlenen program ile tanıtıldı. Konya’nın 31 ilçe adayı AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan tarafından açıklandı.

Aday tanıtım sırasında salonda yerlerini alan 200 e yakın Seydişehir li Bülent Turan’ ın Seydişehir adayımız halen Başkanımız olan Mehmet Tutal ismini söyleyince salon adeta yıkıldı.

200 e yakın Seydişehir li Mehmet Tutal’ a büyük sevgi gösterisinde bulundu. Mehmet Tutal’ a gösterilen sevgi, salonda bulunanların dikkatinden kaçmadı.

Başkan Tutal’ da hemşerilerinin sevgi gösterisine karşılık verdi, Seydişehir lilerin bulunduğu bölüme geçerek hemşerileri ile birebir ilgilendi ve topluca resim çektirdi.

Cumhur İttifakı’nın Konya Belediye Başkanı adayları Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonunda düzenlenen program ile kamuoyuna tanıtıldı. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan 31 ilçe adayını açıkladı. Programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek, Konya Milletvekilleri, Belediye Başkanı adayları, AK Parti ve MHP teşkilat mensupları katıldı.

“TÜM TEŞKİLAT MENSUPLARIMIZLA BÜYÜK BİR GAYRETLE ÇALIŞACAĞIZ”

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, 31 Mart seçimlerinde tüm teşkilat kademleri olarak büyük bir gayretle çalışmalarını yürüteceklerini ifade ederek, “Bu toprakları bize vatan kılanların emanetine sahip çıkmak adına önümüzdeki 5 yılı ilçelerimizde yönetmeye talip olan değerli başkanlarımızın tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Geçmişten bugüne kadar bu şehre hizmet etmiş herkese teşekkür ediyoruz. Belediye başkanlarımız ilçelerini ihya etmek için gecelerini gündüzlerine kattılar ve şehrimiz insanına hizmet ettiler. Bugün yeni bir dönem... Cumhur İttifakı olarak Konya adaylarımızı açıklıyoruz. 26 ilçede AK Parti, 5 ilçede MHP olarak sahada olacağız. Hedefimiz hem Büyükşehir hem de bütün ilçelerde büyük başarıya imza atmak. Çünkü biz bu şehri seviyoruz. Bu şehir her şeyin en güzeline layık. Ecdat yadigarı, Anadolu Selçuklu’nun başkenti, asırlar boyu hep devletine hizmet etmiş bir şehir. Bu şehrin insanlarına hizmet etmek de hepimizin görevi. Teşkilatlar olarak tüm kademelerimizle hep birlikte koşacağız. İnşallah 31 Mart akşamı hepimizin yüzü gülecek. Pek çok projenin devamlılığını sağlayacağız, tevazu, samimiyet ve gayretle gönüllere girip kutlu yürüyüşü devam ettireceğiz." dedi. MHP İl Başkanı Murat Çiçek de “Türkiye büyük bir dönüşümü başardı ancak sistemin ayakları üzerinde durabilmesi için yerel seçimlerden de başarılı çıkması gerekir. Konya'da da Cumhur İttifakı 31 ilçemizin alayında başarılı olacak ve tüm ilçelere damgasını vuracak ”dedi.

“KONYA’YA HİZMET İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

Konya’nın bir payitaht şehri ve Selçuklu’nun kadim başkenti olduğuna dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya, kurulduğu günden bu güne AK Parti’ye en büyük desteği veren şehirlerden birisidir. Sandık ne zaman milletimizin önüne geldi, milletimiz Konya’da Partimize ve Cumhurbaşkanımıza en büyük desteği verdi. Hükümetimiz ve bizler de milletimize hizmet etmek için gece gündüz demeden çalıştık, gayret ettik. Aramızda ilçelerimizden gelen

arkadaşlarımız var. Duble yollarla Konya'yı diğer ilçelere bağladık. 2011 itibarıyla hızlı trenle tanıştı Konya. Birçok önemli yatırım gerçekleşti. Son olarak Cumhurbaşkanımız 17 Aralık'ta Konya'ya geldiğinde şehrimize iki önemli müjde verdi. Hepimizin uzun yıllardır beklediği metro hafif raylı sistemin müjdesini verdi. İnşallah bu yıl içerisinde temeli atılacak ve Konyamız çok önemli bir hizmete daha kavuşacak. Konya hizmetin en iyisine layık. Bizler de hem Büyükşehir Belediyemizle hem de İlçe belediyelerimizle Konya’yı daha da güzelleştirmek için daha çok çalışacağız." diye konuştu.

TÜRKİYE ARTIK ESKİ TÜRKİYE DEĞİL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İnsan Hakları Başkanı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Milletiyle bütünleşmiş bir davanın fertleri olduklarına dikkati çekerek, “Türkiye, artık eski Türkiye değil. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışıyla hizmet eden kadrolar sayesinde yeni bir Türkiye var. Dini, dili, mezhebi, inancı ve yaşam tarzı ne olursa olsun kimseyi ayırt etmeden herkesi kucaklayan, kuşatan ve el uzatan, herkesin gönlüne girmeyi hedefleyen hizmet için koşan ve çalışan bir partiyiz. Kapımız, gönlümüz herkese açık. Ayrımız gayrımız yok. Bu toprakların, Hazreti Adem'in çocuklarıyız. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde, 17 yılı geride bıraktık. Bu süreçte demokrasi, özgürlükler ve kalkınmada dev adımlar attık. Çekilen her zorluğu, yaşanan her sıkıntıyı, dar boğaz gibi görülen her geçidi sabır ve azimle aştık. Tek yürek ve tek yumruk olarak bugüne dek çalıştık ve bundan sonra da çalışmaya devam edeceğiz. Birliğimizi, dirliğimizi taptaze ve capcanlı tutacağız. Hedeflerimize samimiyetle, tevazuyla gayret ile ilerleyeceğiz. 20023, 2053 ve 2071 hedeflerine emin adımlarla ilerliyoruz.”

BELEDİYECİLİK AK PARTİ’NİN İŞİDİR

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise 31 Mart akşamı yeniden besmeleyi çekerek, "durmak yok, yola devam" diyeceklerini söyledi. Belediyeceliğin AK Parti kadrolarının işi olduğunu, yerel yönetimlerdeki başarının inkar edilemediğini belirten Turan, "Kapı kapı dolaşıp Cumhur İttifakı'nın son aldığı oydan daha çok oy alma hedefine hep beraber koşacağız. Burada 31 ilçeyi almak bizi mutlu etmez. Cumhur İttifakı'yla bambaşka denizlere yelken açıyoruz. O yüzden Büyükşehir ve 31 ilçede en çok oyu almak bize yakışır. Seçim akşamı, 'biz ne yaparsak yapalım, bugün milletin arkasında olduğu yürüyüşü durdurma imkanı olmadı' diyecekler." ifadelerini kullandı. Turan, seçimle yenilmediklerini görenlerin farklı bir süreç başlattığını, bunları dik duruşlarıyla ve milletin güveniyle bozduklarını aktardı.

“CUMHUR İTTİFAKININ RAKİBİ YOK”

CHP'nin seçimden seçime Konya'yı hatırladığını vurgulayan Turan, "Bu adamlar muhafazakar insanlara kan kusturdurdu. Mevlana anlayışına hep yan baktılar. Ama seçim geldi, cumhurbaşkanlığı adayı söz konusu oldu, 'ben her gün cuma kılıyorum' densizliğinde bulundular. Seçim bitti, cumalar da bitti. İstanbul'a bakın, CHP bir aday çıkardı, adayın soyadı 'imam' diye. Sözüm ona muhafazakarlardan oy alacağını düşünecek kadar zayıf hale geldiler. Oysa ufak bir ilçenin başkanıydı. O ilçenin belediye başkanı eski yıllarda AK Partili'ydi. (İmamoğlu) AK Partinin yaptığı çalışmalarla bugüne gelmeyi başarabildi. Fakat daha ötesi adam, 'ben CHP'liyim demeye utanıyor. CHP bayrağı göstermiyor, rozet takmıyor. Çünkü biliyor, CHP'nin 90 yıllık milletin zihnindeki hatıralarını. O yüzden millet, yüzde 20'den fazla oy aldırmadı, aldırmayacak. En istikrarlı parti CHP, hep aynı oy oranı. İktidarlar değişse de aldığı oylar 20-23 oranında, daha yukarı olmayacak. Ankara'da 40 yıldan beri ülkücü olduğunu iddia eden birini aday yaptılar. İstanbul'a 'imam', Ankara'ya ülkücü... Nerede CHP'liler. Konya'da CHP'den 2 vekil vardı, biri Saadet Partisi'ne gitti diğeri de zaten AK Parti'ye ihanet eden eski bir adam. Tek bir CHP'li bulamayan bir ana muhalefet, hangi umutla vizyonla Türkiye'den oy isteyecek. Cumhur İttifakı olarak rakibimiz yok."

“CHP HİÇBİR MİLLİ MESELEDE MİLLETİN YANINDA YER ALMADI”

Turan, CHP'nin hiçbir milli meselede yanlarında yer almadığını ifade ederek, "FETÖ'ye darbe vurduk, hep karşımızda durdular. Suriye'de askerimize destek olmalarını beklerken 'orada ne işiniz var' dediler. Kim ne derse desin son terörist yok olana kadar mücadelemiz sürecek. Hiç kimse mız mız yapmasın. Çalışın kazanın, millete gidin desteğini alın. Her partinin sandık başında temsilcisi var. Hiç kimse YSK'ya seçim sistemine laf atma densizliğinde bulunmasın." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından AK Parti Grup Başkan Vekili Bülent Turan Cumhur İttifakı’nın 31 İlçe adayını tek tek açıklayarak sahneye davet etti. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Cumhur İttifakı’nın Belediye Başkan adayları şu şekilde;

AHIRLI : İsa AKGÜL

AKÖREN : İsmail ARSLAN (Cumhur İttifakı)

AKŞEHİR : Salih AKKAYA

ALTINEKİN : Muharrem DERE

BEYŞEHİR : Üzeyir YAŞAR

BOZKIR : Sadettin SAYGI

ÇELTİK : Ali MEŞE

CİHANBEYLİ : Mehmet KALE

ÇUMRA : Halit OFLAZ

DERBENT : Hüseyin AYTEN

DEREBUCAK : Ahmet KISA

DOĞANHİSAR : İhsan ÖZTOKLU (Cumhur İttifakı)

EMİRGAZİ : Nurişen KOÇAK (Cumhur İttifakı)

EREĞLİ : Adem ERDAL

GÜNEYSINIR : Ahmet DEMİR

HADİM : Ahmet HADİMİOĞLU

HALKAPINAR : Mehmet BAKKAL (Cumhur İttifakı)

HÜYÜK : Mehmet ÇİĞDEM

ILGIN : Yalçın ERTAŞ

KADINHANI : Mehmet BADEM

KARAPINAR : Mehmet YAKA

KARATAY : Hasan KILCA

KULU : Murat ÜNVER

MERAM : Mustafa KAVUŞ

SARAYÖNÜ : Nafiz SOLAK

SELÇUKLU : Ahmet PEKYATIRMACI

SEYDİŞEHİR : Mehmet TUTAL

TAŞKENT: : Osman ARI

TUZLUKÇU : İsmail BUDAK (Cumhur İttifakı)

YALIHÜYÜK : Hasan KOÇER

YUNAK: Abdullah Emre DEMİRHAN

Bu haber toplam 1073 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim