• İstanbul23 °C
  • Ankara28 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ak Parti İlçe Başkanı ve Belediye Başkanı
11 Ocak 2021 Pazartesi 13:15

Ak Parti İlçe Başkanı ve Belediye Başkanı

ÇALIŞAN GAZETECİLER İLE BİR ARAYA GELDİ

 

AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve beraberindeki ilçe yöneticileri ile birlikte çalışan gazeteciler ile bir araya geldi.

Şaban Cengiz Kültür sitesinde gazetecilere günün anısına 1956 tarihli Seydişehir gazetesinin 1. Sayfasını hediye eden Başkan Atalay, basının önemine işaret ederek; şunları söyledi.

Şehrimizin güzide basın mensupları; böyle onurlu, güzel bir mesleği icra ettiğiniz için sizlere müteşekkiriz. Sizlerin de bildiği üzere Çalışan Gazeteciler Günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961'den beri kutlanmaktadır.

Basın, insanların doğru bilgi alması, günlük olaylardan haberdar olması, dünyada olup bitenlerin farkına varabilmesi için vazgeçilmez bir unsurdur. Objektif, özgür ve mesleğin ahlak kurallarına uyan bir basın, demokrasinin vazgeçilmez kurumlarından biridir. Doğru, dürüst ve tarafsız olarak kamuoyunu bilgilendiren, halkın doğru haber alma hakkı için her şartta ve her tehlikeyi göze alarak mücadele eden ülkemizin dördüncü kuvvetidir diyen başkan Atalay,

Günümüzde ileri bilgi teknolojileri ve internet imkânları sayesinde, en şahsi olandan en genel ve sosyal olana kadar bütün olayların anında paylaşıldığı portal ve platformlar, hayatın sıradan realitesine dönüşmüştür. Bu çağa ismini verecek yoğunluk ve yaygınlıkta önem kazanan bilginin, içerik, erişim ve paylaşımı, haber' in nitelik ve etkisini hiç olmadığı kadar artırmış, değiştirmiştir. Artık haber de haberci de her yerdedir.

Bu bağlamda çaba harcayan basın mensuplarının '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyoruz.

Değerli Gazeteci arkadaşlar; sorumlu gazetecilik bilinci ile hareket eden, haber yapan sizler sayesinde ülke ve dünya gündemini ilgiyle takip ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde yazılı ve görsel basın yayın organlarında yer alan Eski Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ'un, eski CHP Milletvekili Fikri Sağlar' ın ve de sözde gazeteci Can Ataklı'nın sözlerini esefle kınıyoruz. Fütursuzca yapılan bu açıklamalar, darbe imaları ülke birlik, beraberlik ve demokrasimize kazan kaldıran dış güç mihraklı konuşmaları açıklamaları kabul etmemiz mümkün değildir.

Yapay gündemle ülkemizin enerjisine, saygınlığına, demokratik adım ve değerlerimize çirkince saldırmaları saygısızlıktır. Darbeyi savunanların, meşru görenlerin, darbeyle tehdit edenlerin demokrasi söylemi ise sadece trajikomiktir.

Yine geçtiğimiz günlerde Boğaziçi Üniversitesine yasal zeminde Rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu' ya ve kahraman polisimize dil uzatan, ülke huzurunu bozmaya çalışan öğrenci kılıfına sığınan vandallar, teröristler, umduğunuz tabloyu asla bulamayacaksınız.

“Katil polis, üniversiteden defol” diyen 3-5 terörist; “Cumhurbaşkanının gitmesi için bir büyük afet lazım” diyen bir gazeteci görünümünde eşkıya; Başörtülü hakime güvenmiyorum diyen bağnaz kafa. Siz anlaşılan meydanı yine boş zannetmeye başlamışsınız. Hiç kimse Türkiye'nin gündemine bir daha asla darbeyi sokmaya çalışmasın! Bu memlekette yegâne hakem de hakim de aziz milletimizdir. Millete rağmen söz söyleyecek ve karar verecek hiç bir beşeri güç yoktur.

Yaşanan bu olumsuz sürece rağmen basınımızın gerçekleri halkımıza ulaştırmasında engel olmaması bizi bir nebze de olsa rahatlatmaktadır. Ne mutlu yaptığı işi layıkıyla yapan basın ordusunun neferlerine, şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal’ da yaptığı kısa konuşmada, özellikle yerel basının önemine işaret ederek, yerel basının daha fazla desteklenmesi gerektiğine dikkat çekti ve 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutladı.

Daha sonra katılımcılara Başkan Atalay ve Tutal, çeşitli hediyeler verdi ve bir süre sohbet etti.

Bu haber toplam 940 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim