- 13:12 - Hatay’daki Konya Konteyner Kentte 349 Konteynerin Yerleşimi Tamamlandı
- 13:08 - MEZATÇI SÜLEYMAN UYGUN, TESPİH SATIŞLARI ARTTI
- 10:23 - BAŞKAN TUTAL “ÇANAKKALE; BİR MİLLETİN ÖZGÜRLÜK ATEŞİNİ YAKTIĞI YERDİR"
- 10:20 - Kahramanlar, Seydişehir’de Çanakkale menüsü ile anıldı
- 10:19 - Ayşegül Çağıl, milletvekili aday adaylığını açıkladı
- 10:15 - AK gençlik başkanı Batuhan Aydın aday adayı oldu
- 10:10 - Mehmet Kacaroğlu Aday Adaylığını açıkladı
- 09:59 - BAŞKAN TUTAL’DAN ÖĞRENCİLERE ANLAMLI HEDİYE
- 09:57 - HATAY’DA GÖREV ALAN PERSONELLERE TAKDİR BELGESİ VERİLDİ
- 09:55 - SOĞUK HAVA DEPOSU, MEYVE-SEBZE KURUTMA, TOHUM ELEME VE KURUTMA TESİSİ HIZLA DEVAM EDİYOR
- 09:52 - DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE MORAL ETKİNLİĞİ
- 09:50 - BAŞKAN TUTAL, SAĞLIK ÇALIŞANLARININ 14 MART TIP BAYRAMINI KUTLADI
- 15:56 - 2023 İMSAKİYE ÇEŞİTLERİ İLE HİZMETİNİZDEYİZ
- 09:03 - Mustafa Şahin, AK Partiden milletvekili aday adaylığını açıkladı
- 11:07 - SEYDİŞEHİR’DE 6 HAFIZ DİPLOMA ALDI
SÜLEYMAN SAYAN / SPOR AKTÜEL





Arap baharı biter!
Yaygın kanaate göre Futbol 1863 Yılında İngiltere'de oynanmaya başlamıştır. Futbol, on birer oyuncudan oluşan iki takım arasında, kendine özgü küresel bir topla oynanan takım sporudur. 21. yüzyıl itibarıyla 200'ün üzerinde ülkede 250 milyonu aşkın oyuncu tarafından oynanmakta olup dünyadaki en popüler spordur. Futbol maçları dikdörtgen şeklindeki, yapay veya gerçek çimle kaplı sahada oynanır.
Teknik direktör; sporcunun ya da takımın başarı elde etmesi için çeşitli stratejiler ve yöntemler geliştirir, uygular ve analiz ederler. Birlikte çalıştığı kişi ya da takımın hem saha hem de diğer çalışmaları için eğitim programlarını yapan, bu eğitimlerin düzenli uygulanmasını sağlayan bununla birlikte ilgili kişi veya kişilere teknik ve psikolojik destek veren kimsedir. Bu mesleği icra eden kişi, ilgili eğitim programının hazırlanması, uygulama ve takibinin yapılması sonucunda programın sporcu ya da takım üzerindeki fayda ve zararlarını süreli aralıklarla analiz etmekle yükümlüdür.
Cumhuriyet ile hemen hemen yaşıt olan kulübümüzde elle tutulur gözle görülür başarılar yeni stadyum ile beraber geldiği doğrudur. Bu durum İngiltere’de ki futbolun gözlere iyi gelmesinde ki etkilerden biridir. Ülkemizde çağdaş futbol dediğimiz son 20 yılın oyununu ele alırsak Konyaspor bu ligin dinamikleri arasına girer. Fakat son 10 yılda en dipten en üst seviyeye kadar gelmiş belli ivme yakalamış takım görürüz. Öyle yada böyle birçok seviyeden geçen takım neden Arap İsmail'e emanet edildi. Daha da önemlisi bu kadar zaman geçti neden hala takımın başında. Hocanın şahsına, kişiliğine, beyefendiliğine karşı en ufak bir saygısızlık yapmam söz konusu da değildir. Fakat ben kendisini teknik anlamda yetersiz buluyorum. Zira yazımın başındaki tanım ile futbol oyunu oynayacak imkan var fakat teknik duruma gelince ben karşılık bulamadım. Doku uyuşmazlığı sanırım. Bu benim görüşümdür tabi herkes katılmaya bilir. Allah aşkına şu mantığı bana kim açıklayabilir. Jevtovic top çıkarmak için iki stoperin arasında gömülürken asıl işini de yapmak zorunda kalıyor bu hamle ile Abdül sola kayıyor mevcut 2 sol bek üst üste biniyor belki Visca'yı etkisiz bırakmayı amaçladın tamam güzel, kanat değiştirdi adam sistemin çöktü. Zira topa sahip olma yüzde15'lere kadar indi. Madem koy jevtovic'i stopere Abdül ile oynasın ortaya da illa Oğuz'u mu koyacaksın yanına koyarsın Milosevic yada Miya'yı hatta Hurtado'yu teknik açıdan ezilmesin.
Hocam başarılı teknik direktörler aykırı işler yaptığı için başarılıdır. Aykırı işlerde ön libero çıkartıp ön libero almak, kanat çıkartıp kanat almak değildir maalesef.
Maç sonlarında kadroya sallamak ise şahsına ait değil ülkemizde moda zaten o yüzden bahsetmeyeceğim. Şimdi ben bu maçın neresini eleştireyim?
Fizik gücü henüz yetersiz Eduok'tan böyle bir mücadelede medet beklenmesine mi, Milosevic'in kenarda oturtulmasına mı, umudumuzun Hurtado olmasına mı, Artem, Levan,Miya varken penaltıyı Skubic'e kullandırmaya mı? Söyle hocam hangisini eleştirelim!
Sonuç olarak; Neşteri vuracak yer bellidir. Bu takım en kötü ligin ilk yarısını kaldıracak kalite bir takımdır. Bazen işler beklenildiği gibi olmaz. Kendi çizgini koyabilme adına, İstifa etmekte bir hizmettir. En azından kovulmaktan iyidir. A grubu hastaya B grubu kan verince sonuç hüsran oluyor. Bu Arap baharının en azından kafada bittiği andır. Fenerbahçe maçı ve sonrası durumda bugunden farklı olacaktır.
Maçın sözü; Hayatta yapılacak o kadar çok hata vardır ki aynı hatayı yapmakta ısrar etmenin anlamı yoktur.
Yorum Ekle
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYAYA ÖRNEK PROJE
Belediye spor evinde Yıldızeli spora kükredi
CHP kongresine doğru
Barınaktaki köpeklere kuduz aşısı yapıldı
600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması
Seydişehir’de ‘SEYDİ’ markalı kimyasal ürünleri üretiliyor
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EYLEM PLANI’NA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMA REHBERİ
BAŞKAN TUTAL'DAN 15 TEMMUZ MESAJI
Haber Yazılımı: CM Bilişim