• İstanbul19 °C
  • Ankara21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ATIK PİL TOPLAMA BİRİNCİSİ YAYLACIK İLKOKULUNA “MASA TENİSİ”ÖDÜLÜ
01 Ekim 2018 Pazartesi 08:42

ATIK PİL TOPLAMA BİRİNCİSİ YAYLACIK İLKOKULUNA “MASA TENİSİ”ÖDÜLÜ

Seydişehir Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları (TAP) Derneği arasında yapılan protokol doğrultusunda düzenlenen atık pil toplama kampanyasında Seydişehir birincisi olan Yaylacık İlkokulu’nun ödülünü Belediye Başkanı Mehmet Tutal verdi.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, atık pil toplama kampanyasında birinci olan Yaylacık İlkokulunun hediyesi olan masa tenisi takımını Okul Müdürü Hüseyin Ali Çakıcı’ya teslim etti.

Öğretmen ve öğrencilerle de bir süre sohbet eden Başkan Tutal, okul yöneticileri ve öğrencilerini, çevreye karşı duyarlılıklarından ve aldıkları ödülden dolayı kutladı.

Tabiatı en fazla etkileyen ve kirleten maddelerin piller olduğunu kaydeden Başkan Tutal; piller toprağa atıldığı zaman toprakta çürümüyor. Kirletiyor ve içilecek olan sularımızı zehirliyor. Bunun için çevreye duyarlı olmak lazım. Taşınabilir Pil Üreticileri Derneğimiz ile birlikte bir çalışma yaptık. Bu kampanyamızda siz Seydişehir’de bulunan okullarımızdan daha çok 300 kilogram pil topladınız. Yani bu topladığınız pilleri Yaylacık tarlalarına atsaydınız tarlalarınızı zehirlerdi. Bunu engellediniz ve birinci oldunuz. Sizi tebrik ediyorum. Bu tür çevre bilincinizi devam ettirmenizi istiyorum “dedi.

Kendisinin de bir köyde yetiştiğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; şu an Belediye Başkanıyım. İnsanoğlu çalıştığı zaman ister Mesudiye’de öğrenci olsun, ister Yaylacıkta olsun, isterse Merkez İlkokulu veya Mahmut Esat ‘ta öğrenci olsun değişmez. Arzu ettiğiz zaman, çalıştığız zaman yapamayacağınız bir şey yoktur. Çok çalışmamız gerekiyor. Buradan da başarılı olunur, Yaylacıktan çıkmış üniversite hocalarımız var. Herkes hayvan otlatabilir ama herkes profesör, uçak mühendisi, öğretmen, belediye başkanı olamaz. Son günlerde Türkiye üzerinde oyunlar oynanıyor. Ciddi anlamda sıkıntılar var. Bu oyunları biz çalışmakla bozarız. Biz ne kadar çok çalışırsak o kadar güçlü, o kadar zengin oluruz. Biz kimseye karşı boyun

eğmeyiz. Şu anda şükür ülkemiz güçlü. Siz şehirdeki çocuklarımızdan daha çok çalışıyorsunuz, anne ve babalarınıza yardımcı oluyorsunuz. Derslerimize çok çalışacağız ve ülkemizi kalkındıracağız. Allah ‘ın bir sıfatı var ki çok önemli Allah çalışana çalıştığının karşılığını verir. Dünyada çalışan dünyada çalıştığının karşılığını alır. Türkiye çalışırsa, Türk gençleri çalışırsa karşılığını alırız” dedi.

Başkan Tutal, daha sonra çocuklarla birlikte günü anısına hatıra fotoğrafı çekilerek çeşitli hediyeler dağıttı.

Bu haber toplam 1019 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim