• İstanbul19 °C
  • Ankara22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAĞ KUR’A PRİM BORCU OLANLAR SAĞLIKTAN YARARLANABİLECEK…
11 Ocak 2020 Cumartesi 10:42

BAĞ KUR’A PRİM BORCU OLANLAR SAĞLIKTAN YARARLANABİLECEK…

07.01.2020 tarih ve 2040 sayılı kararname ile ilgili, Esnaf ve Sanatkârlar Odasından açıklama yapıldı. Açıklamada oda başkanı İbrahim Aypar; Esnaf ve Sanatkârımızın ödediği Bağ Kur primleri hakkında yeni yıl öncesinde Bağ kur primlerine 2020 yılı için zam yapılmaması adına, üst kuruluşlar ve ilgili Bakanlığımıza talepte bulunmuştuk.

Ekonomik manada zor günler yaşıyoruz. Bu sıkıntılı dönemi en acılı yaşayan kesim olarak Esnaf ve sanatkârın rahatlatılması hususunda prim borcu olan esnafımıza Başta Devlet Hastanelerimiz ve Devlete ait Üniversite hastanelerinde sağlık hizmetinden 31.12.2020 tarihine kadar yaralanma yolu açılmıştır. Alınan karar, zor durumda ve hastası olan esnaflarımız adına çok güzeldir. Bu karar, Sağlıkla ilgili ihtiyaca lokal bir çözüm olsa da asıl olan Bağ kur primlerimizin ödenebilir rakamlara indirilmesidir. Zira Esnaf ve Sanatkâr olarak primlerimizi düzenli şekilde ödemek istiyoruz.

Her ne kadar, bu tür uygulamalar bir kısım Esnafımızın menfaatine uygun olsa da, vatandaşlarımız arasında ‘’Düzenli prim ödeyenin suçu nedir?’’ Algısı oluşmakta, Daha ileriki süreçte düzenli prim ödeyen de prim ödemez hale gelmektedir. Tutar olarak daha düşük ama düzenli ödenecek primlerle, hem daha çok vatandaşın sosyal güvencesi olacak, hem vatandaşımızın devlete olan güveni artacak ve hem de SGK Kurumu daha da güçlü halde hizmet verecektir.

Bu Kararın alınmasında emeği geçen ilgililere, Tüm Esnaf ve Sanatkârımız adına teşekkür ediyoruz. Dedi.

Bu haber toplam 974 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim