- 08:45 - Cumhuriyet’in 102. Yılı Seydişehir’de Coşkuyla Kutlandı
- 09:39 - BAŞKAN ALTAY ‘DAN BAŞKAN USTAOĞLU’NA ZİYARET
- 09:27 - BAŞKAN ALTAY SEYDİŞEHİR’E KAZANDIRILAN 65 MİLYON LİRALIK SU YUMUŞATMA TESİSİNİ AÇTI
- 12:49 - Başkan Altay, Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
- 08:41 - BAŞKAN USTAOĞLU “MARANGOZLAR SANAYİMİZİ YENİ YERİNE TAŞIMAK İSTİYORUZ”
- 08:36 - 1915 Seydişehir Alüminyum Spor Sezona Galibiyetle Başladı: 3-1
- 08:34 - HH, 135 Binden Fazla Yetimin Umudu Oldu – Seydişehir’de Anlamlı Buluşma..
- 13:41 - BELEDİYE ÇALIŞANINDAN ÖRNEK YARDIM
- 11:21 - -Konya’da Emniyet Mensupları “Basın Kartı” Hakkında Bilgilendirildi
- 11:18 - “Basın Kartı” Gazetecinin Resmi Kimlik Belgesidir
- 11:11 - BAŞKAN USTAOĞLU, PARTİLİLERE ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ
- 11:09 - SEYDİŞEHİR’DE 29 EKİM KUTLAMA PROGRAMI BELLİ OLDU
- 10:44 - Seydişehir’de Yol ve Ulaşım Gündemi: Alacabel Tüneli ve Yeni Projeler Masaya yatırıldı...
- 10:41 - Seydişehir Protokolünden Alacabel Tüneline Önemli Ziyaret...
- 10:35 - Anahtar Parti Heyetinden Seydişehir Postası’na Ziyaret...
Abdullah LEBLEBİCİ / Haber Köşe Yazarı
 
  
  
 

Bakan Murat Kurum’ a Konya sahip çıkmalı
Kabinenin en başarılı bakanlarının başında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’ un geldiğini söylemek abartı olmaz.
Ülkenin tüm yerleşim birimlerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının görev yetkileri içinde ki konularda bizzat kendisi katılarak, tüm Türkiye ye hizmet veren bakan Kurum’ un Konya ya ayrı bir ilgisinin bulunduğu gerçek.
Bakanlığın görev alanına giren konuların dışında, her platformda Konya da bulunmayı tercih eden, hatta Konyaspor’ un maçlarında seyircilerin arasında olan Bakan Kurum’ a destek olmak sahip çıkmak her Konya’ lının görevi olmalı.
Zira geçmiş tarihimizde çok iyi hatırlarız, Konya’ dan bakan olup da ilk unuttukları şehrin Konya olduğunu.
TARIMSAL DESTEK
Geçtiğimiz günlerde çok önemli bir hizmete imza atıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalar sonucunda bölgede tarım yapılan araziler kiralanarak, vatandaşların tarımsal desteklerden yararlanmasına imkân sağlandı.
Birçok vatandaş için önemsiz görülen gelişme ile, Konya’nın Ahırlı, Bozkır, Seydişehir ve Yalıhüyük ilçesi sınırlarında yer alan,
Suğla Gölü ve çevresinde hazineye ait arazilerde tarım yapan vatandaşlarımızın sözleşmeden doğan haklardan ve tarımsal desteklerden faydalanabilmesi için bu araziler kiralandı.
Suğla Gölü ve çevresindeki “Ahırlı, Bozkır, Seydişehir ve Yalıhüyük” ilçelerindeki hazineye ait arazilerde vatandaşlar 90 yıldır tarım yapıyor.
Tarım yapan vatandaşların ekim ve dikime devam edebilmesi için mülkiyeti hazineye ait olan arazilerin tekrar vatandaşların hizmetine verilmesi aynı zamanda tarımsal desteklemelerden de faydalanması anlamına geliyor.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yapılan çalışma ile vatandaşların mağduriyetlerinin giderildiğine dikkat çekerek, "Konya’da Suğla Gölü ve çevresinde hazineye ait arazilerde tarım yapan vatandaşlarımızın sözleşmeden doğan haklardan ve tarımsal desteklerden faydalanabilmesi için bu arazileri kiraladık.
Böylece buradaki vatandaşlarımızın 90 yıldır yaşadığı bir sorunu çözüme kavuşturmuş olduk." İfadeleri bu bölgeye verdiği önemi gösterdiği gibi, aynı zamanda belirsizliğin giderilmesini de sağladı.
SUĞLA da ÇÖZÜM SAĞLANDI
En yetkili ağızdan Bakan Kurum’ dan Suğla arazisi sorununun çözüme kavuşturulduğu müjdesi alındı. Böylece Bakan Kurum’ un dediği gibi, Çiftçinin ve bölgedeki her vatandaşın yanında olmaya devam edildi.
Bu kapsamda Seydişehir’ de 1560 vatandaşımıza 22 milyon 500 bin metrekarelik tarım alanını, Ahırlı ve Akkise de 2 bin 266 vatandaşa 14 milyon 200 bin metrekarelik tarım alanını, Yalıhüyük’ de 584 vatandaşa 7 milyon 870 bin metrekarelik tarım arazisi,
Toplamda ise 4 bin 410 vatandaşın tarım yaptığı 44 milyon 570 bin metrekarelik tarım arazisi kiralanarak Suğla arazisi sorununu çözüme kavuşturulmuş oldu.
Suğla Gölü ve çevresinde mülkiyeti hazineye ait arazilerde vatandaşlar, 1930 yılından bu yana tarım yapıyor.
Ancak araziler herhangi bir sözleşmeye bağlı olmaksızın kullanıldığından ecrimisil takibatı yoluna gidilmiş.
Bu nedenle arazilerde ekim yapan vatandaşlar tarımsal desteklerden faydalanamıyordu.
Şimdi ise her tür tarımsal desteklemeden faydalanması mümkün olacak.
Kabinenin en başarılı bakanlarının başında olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’ a sahip çıkmak, destek vermek her Kona’ lının görevi olmalı.
 Arkadaşına Gönder Arkadaşına Gönder
 Yazdır Yazdır
 Yukarı Yukarı
 KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYAYA ÖRNEK PROJE KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYAYA ÖRNEK PROJE
 Belediye spor evinde Yıldızeli spora kükredi Belediye spor evinde Yıldızeli spora kükredi
 CHP kongresine doğru CHP kongresine doğru
 Barınaktaki köpeklere kuduz aşısı yapıldı Barınaktaki köpeklere kuduz aşısı yapıldı
 600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması 600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması
 Seydişehir’de ‘SEYDİ’ markalı kimyasal ürünleri üretiliyor Seydişehir’de ‘SEYDİ’ markalı kimyasal ürünleri üretiliyor
 “UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EYLEM PLANI’NA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMA REHBERİ “UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EYLEM PLANI’NA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMA REHBERİ
 BAŞKAN TUTAL'DAN 15 TEMMUZ MESAJI BAŞKAN TUTAL'DAN 15 TEMMUZ MESAJI
Haber Yazılımı: CM Bilişim





