• İstanbul20 °C
  • Ankara23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BASIN AÇIKLAMASI
16 Mart 2024 Cumartesi 09:47

BASIN AÇIKLAMASI

 

Mülkiyeti Seydişehir Belediyesine ait olan Eski Garaj Civarı Doğancı Park altında bulunan iki adet ofis ve işyerinin satışı ile ilgili olarak son günlerde sosyal medya hesapları ve bazı internet gazeteciliği sosyal medya hesaplarında yapılan haberler ve açıklamalar neticesinde basın açıklaması yapılması gereği hissedilmiştir.

 

Şehrimiz için yapmış olduğumuz çalışmalarda, kıt kaynaklardan sınırsız ihtiyaçların karşılanması için tarımda, sanayide, yenilebilir enerjide ve daha nice alanlarda üreten bir belediyecilik modeli benimsenmiştir. Bu hususta üreten belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiğimiz Termal Tesisler, Soğuk hava Deposu, Üreten Kadınlar Pazarı, Butik Dükkanlar, GES Projesi gibi birçok hizmet, şehrimiz için hayal olan projelerdir.

 

Seydişehir’imize hizmet etmenin ibadet olduğu anlayışını benimseyerek makamların gelip geçici olduğu düşüncesiyle makamlarımızı hiçbir zaman siyasi ihtiraslara alet etmedik, etmeyiz, kimsenin de bunu alet etmesine izin vermeyiz.

Son olarak Seydişehir’imiz için yeni bir proje hayata geçirerek GES çalışmasıyla birlikte Belediyemiz için yeni bir ekonomik kazanım sağlamayı hedefledik. Geçtiğimiz günlerde temelini attığımız, 30 milyon yatırım bedeliyle ilçemize kazandıracağımız GES Tesisimiz, Belediyemize aylık bazda ortalama 1 milyon gibi bir kazanç sağlayacaktır.

 

Bu çalışmamıza kaynak sağlamak için, daha önce yapımını tamamladığımız Eski Garaj Konut ve İş Merkezinde bulunan dükkanlarımızdan 2 tanesini Encümen ve Meclis Üyelerimizle birlikte satışa çıkarma kararı aldık. Çünkü bahsi geçen dükkanların ekonomik dönüşümü, GES Projemize nazaran daha yavaştır ve uzun sürmektedir.

 

Satışı yapılacak olan, Kızılcalar Mahallesi B Blok 22 Nolu ofis ve işyerimizin aylık kira getirisi 6 bin 750 TL olup 6 aylık kira borcu ise gecikme zamları hariç 40.500 TL’dir. B Blok 17 Nolu ofis ve işyerlerimizin Aylık kira getirisi ise 5 bin 730 TL olup 9 aylık kira borcu ise gecikme zamları hariç 42.020 liradır.

Kamuoyuna basın açıklaması yaparak yanlış bilgilendirme yapanların aynı güzergahta karşı tarafında bulunan kendilerine ait dükkanlarını ulusal bir markete yüksek bir fiyatla kiraya vermiş olması ve mevcut dükkanda kendileri daha makul fiyata oturması, ayrıca kirasını ödememesi manidardır. Hal böyle iken belediyemiz mülkiyeti olan kendi dükkanlarının satışa çıkmasını eleştirmeleri de ayrıca manidardır.

 

Yerel seçim sürecinde “adaylık konusunda desteklemediğimiz için dükkanları satışa çıkarıyorlar” ifadelerini kullananlar için tam anlamıyla talihsizlik ve basiretsizliktir. Kendi iradesini ve düşüncelerini milletimizin teveccühünün ve iradesinin üstünde görenler, bu cesaretle kurdukları bu cümlelerle kendini değerli görmüş fakat böyle kişiler toplumumuzda hiçbir zaman var olmamış ve toplumsal karşılığı da olamayacaktır.

 

Bahsi geçen işyerlerinden gelen kira getirileriyle GES Projemiz gibi aylık ortalama 1 milyon lira getirisi olan bu tesisin yapılamayacağı, buraların satışının yapılarak bu tesise kaynakların aktarılmasıyla birlikte belediyemizin kasasına daha fazla ekonomik girdinin sağlanması hedeflenmiştir.

Bugün yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde Belediyemizin öz kaynaklarındaki artış, yapmış olduğumuz çalışmaların neticesindedir. Borçlu bir belediye değil, borçsuz bir belediye hedefiyle çalışmalarımızı sürdürdük. Söz konusu satışını yapmayı planladığımız işyerlerinden sağlanacak olan gelirin bir kısmını GES Projesine aktarmayı planlıyor ve bu plan çerçevesinde de belediyemizin hiçbir borcu kalmayacak ve yeni yatırımlar için kullanılmak üzere de belediyemizin artı kaynağı olacaktır.

 

Söz konusu sosyal medya ve internet haberciliği kanallarında yazıldığı şekilde bu çalışma usulsüz ve kanunsuz değildir. Görev yaptığımız süre içerisinde hiçbir şekilde belediyemizi zarara uğratacak bir çalışma yapılmamıştır ve müsaade edilmemiştir. Amacımız Seydişehir’e kalıcı eserler bırakmaktı ve şükürler olsun ki bunu da başardık.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu haber toplam 209 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim