• İstanbul19 °C
  • Ankara26 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞKAN MEHMET TUTAL ENGELLİLER GÜNÜNÜ KUTLADI
03 Aralık 2018 Pazartesi 09:15

BAŞKAN MEHMET TUTAL ENGELLİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

 

En büyük engelin sevgisizlik olduğunu kaydeden Başkan Tutal mesajında şu ifadelere yer verdi.” Ruhumuzdaki engelli kaldırarak bu konuya çok hassas yaklaşmalı ve engelli kardeşlerimiz için her daim düşünce içerisinde olmalıyız. Unutmamamız gereken bir şey daha var ki o da hepimizin birer engelli adayı olduğudur. Her sağlıklı vatandaş, her an için engelli olabilir. En ufak bir ihmal, hata ve kaza neticesi engellilik durumuyla karşı karşıya kalabiliriz. Engellilerimizle birlikte yaşadığımızı unutmamalıyız. Onların haklarını her yerde korumak ve girişimlerinde onlara destek olup, hayatın daha da içinde olmalarını sağlamak, onlara karşı üzerimize düşen görevdir.

 

Cenab-ı Allah’ın “Muhakkak sizi biraz korku, biraz açlık ve mallardan, canlardan, ürünlerden biraz eksiltmekle deneriz, sabredenleri müjdele.” ayetini iyi idrak etmeliyiz. Engellerin, zorlukların birer ceza, birer felaket değil aksine birer imtihan olduğunu bilmeli, keder ve üzüntü yerine ecri ve mükafatı için şükretmeliyiz. Engelli bireyleri anlamalı, karşılaşabilecekleri sorunları fark ederek onların yanında olabilmeliyiz. Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturulmasının yolu, engelli vatandaşlarımızın da toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür. Asıl engellerin bireylerin kafası içinde olduğunu unutmamalı, umutsuzluğun ve kederin insanın kendi tercihi olduğunu bilmeliyiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle başta bünyemizde görev alan engelli personellerimiz ve engelli hemşehrilerim olmak üzere tüm engelli bireylerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlar, sağlık ve esenlikler dilerim.” dedi.

Bu haber toplam 782 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim