• İstanbul18 °C
  • Ankara23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞKAN TUTAL; “BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLİĞİ PEKİŞTİREN HASLETLERDİR”
30 Temmuz 2020 Perşembe 11:24

BAŞKAN TUTAL; “BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLİĞİ PEKİŞTİREN HASLETLERDİR”

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kurban Bayramı münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

 

Başkan Mehmet Tutal, Kurban Bayramı'nın toplumsal hayatta birlik, beraberlik, yardımlaşma ve kardeşliği pekiştiren dini bir haslet olduğunu ifade etti.

 

Bayramların, insanların kardeşçe kucaklaştığı, birbirlerine olan sevgi ve saygılarının yoğunlaştığı günler olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal mesajında şu ifadelere yer verdi; “ Geçmişimizden emanet aldığımız bu insani değerleri korumak ve yaşatmak her birimizin asli sorumluluğudur. Bu kadim topraklarda yaşadığımız sürece sevgi, saygı, birlik, kardeşlik, hoşgörü iklimini yaşatmak ve bizden sonraki kuşaklara aktarmak için dini ve manevi duygularımıza, birbirimize sahip çıkmalıyız. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın diyen kadim bir medeniyetin ruhuna yelken açmalıyız.

 

Bayramlar çok özel günlerdir. Milletimizin birlik ve beraberliği, kardeşlik ve dayanışma ruhu bayram günlerinde daha da gelişir ve pekişir. Sosyal dayanışmanın zirveye çıktığı Kurban Bayramları, aziz milletimizin inanç köklerinin ne kadar sağlam olduğunun da bir nevi ispatı gibidir. Allah’ın emrine boyun eğmekte ve kulluk bilincini ortaya koymaktadır

 

Kurban, Hz. İbrahim’in en değerlisini, canından çok sevdiği oğlu Hz. İsmail’i Allah için kurban etmek istemesi, bir an için bile tereddüt etmeden oğlunu kurban etmeye niyetlenmesi, onun Allah’a ola sevgisini ve bağlılığını ifade etmektedir. Bizler de en kıymetli şeylerimizi Allah yolunda adamalıyız.

Tüm Müslümanlar ortak bir duygu ve hasletle dini vecibelerini yerine getirerek, çevresinde huzurlu bir düzene vesile olmuş olacaktır. Anne, baba, eş, dost, akraba, yakınlarımız, komşularımız, kimsesizler aranmalı; Müslümanlığın gerekliliği, kardeşlik duygusunu pekiştirmeliyiz.

 

Ancak bu yıl içinde bulunduğumuz salgın nedeniyle diğer, bayramlardan farklı bir bayram yaşıyoruz. Tüm dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde ve ilçemizde salgın etkisini göstermeye devam ederken birçok hemşehrimiz sıla-ı rahimde bulunamayacaklar. İnşallah alınan tedbirler ve önlemlerle en kısa sürede salgın dönemini atlatacak özlediğimiz bayramlara hep birlikte sağlık ve esenlik içerisinde, daha anlamlı daha coşkulu bir şekilde ulaşacağız.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramı'nın cömertliğin, rahmetin, yardımlaşmanın, bereketin ve beraberliğin hatırlatılmasına vesile olmasını diler, Cenab-ı Allah'tan hemşerilerime ve tüm İslam Alemi'ne, sağlıklı, mutlu ve hayırlı günlerler getirmesini niyaz ederim” dedi.

Bu haber toplam 989 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim