• İstanbul16 °C
  • Ankara20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞKAN TUTAL, "DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ"
07 Eylül 2019 Cumartesi 10:21

BAŞKAN TUTAL, "DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ"

Seydişehir Adliyesinde davası görülen Beyşehir Yeşildağ mahallesinde geçen yıl aralık ayında yaşanan oğlu ve kızına karşı cinsel istismar olayı iddiası davasının ikinci duruşması Seydişehir Adliyesinde yapıldı.

 

Seydişehir Adliyesi’nde ilk celsesi Ağustos ayında yapılan cinsel istismar davasına Başkan Tutal, duyarsız kalmadı.

 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, UCİM (Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği) Konya Koordinatörü Özlem Bilgi ve UCİM Derneği Avukatı Şeyma Bilge ortak bir basın açıklaması düzenlediler.

 

Başkan Tutal, Seydişehir Belediyesi olarak bu tür olayların yaşanmaması adına İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve UCİM derneğinin ortak çalışmalar yürütebileceğini ve davanın takipçisi olacaklarını belirtti.

 

Seydişehir'in diğer ilçelere göre çok duyarlı olduğu kaydeden Ucim Konya Bölge sorumlusu Özlem Bilgi; Bugün burada davanın takipçisi olarak bulunuyoruz.Ben Belediye Başkanımız Mehmet Tutal'a çok teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bırakmadı.Seydişehir'de bugün bebeklerini alarak buraya gelen anneleri gördüm. Seydişehir çok güzel bir ilçe . Çocuklarına sahip çıktıkları için Belediye Başkanımız olarak size teşekkür ediyorum. Dava 28 Ekim’e ertelenmiştir. Bugün olduğu gibi 28 Ekim’de yine burada olacağız. Bugün burada bizlerle beraber olan herkese ve duyarlılığından dolayı teşekkür ederiz” dedi.

 

Yaklaşık 4 saat süren duruşma sonunda Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve UCİM Konya Koordinatörü Özlem Bilgi bu tür olaylara sessiz kalmayacaklarını,suçluların en ağır cezayı almaları gerektiğini kaydetti.

 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal; güzelim ülkemizde son zamanlarda çocuk istismarı ve kadına yönelik şiddet olayları artmaya başladı. Bu olaylardan üzüntü duyuyoruz. Gönlümüz arzu ediyor ki bu olaylar hiç olmasın.Kınadığımız, telin ettiğimiz bu iğrenç hadisenin olmamasını arzu ediyoruz.Biz suçluya en ağır cezanın verilmesi ve adaletin tecelli etmesi ve bu olayların engellenmesi noktasında adaletimize güveniyoruz" dedi.

 

İlçe halkının bu konuda duyarlı olduğunu kaydeden Başkan Tutal; biz adil bir sonuç çıkacağına inanıyoruz. Burada bu konuya sahip çıkan UCİM yöneticilerine, Seydişehirli hanımlarımıza duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu olayların bir daha ülkemizde yaşanmamasını arzu ediyoruz. Bu noktada şimdiye kadar çocuklarımız, gençlerimizin yanında durduğumuz gibi bundan sonrada durmaya devam edeceğiz. Üzerimize düşen görev ne ise yerine getirmek için ne gerekiyorsa yapacağız.Ben herkese teşekkür ediyorum "dedi.

Bu haber toplam 999 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim