• İstanbul17 °C
  • Ankara22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞKAN TUTAL; DÖRT YIL ÖNCE YAŞADIĞIMIZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ
18 Temmuz 2020 Cumartesi 09:22

BAŞKAN TUTAL; DÖRT YIL ÖNCE YAŞADIĞIMIZ HAİN DARBE GİRİŞİMİNİ UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ

Belediye Başkanı Mehmet Tutal , 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında,” 15 Temmuz Destanı’nın dördüncü yıl dönümde birlik ve beraberlik içerisinde yine meydandayız. Dört yıl önce yaşadığımız hain darbe girişimini, unutmayacağız, unutturmayacağız demiştik. Hala da diyoruz. Unutmadık. Unutturmayacağız.

Hain darbe girişimi, ülkesine, devletine, demokrasisine, anayasal düzene ve özgürlüğüne bağlılığını, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı, kahramanlık destanı ile hüsrana uğramıştır.

15 Temmuz Türkiye'nin üzerinde oynanan kirli oyunların ve ihanetin gözler önüne serildiği karanlık bir gecedir. 15 Temmuz darbe girişiminde eğer o gece başarılı olsalardı, kurdukları oyun başlarına geçmeseydi, milletin iradesi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde o milli şahlanış gerçekleşmeseydi, Türkiye; bağımsızlığını bölgesel ve küresel güç olma özelliğini kaybedecekti.

Hainler, Türkiye asla büyümesin, kendi kararlarını vermesin, Türkiye batının emrinde bir ülke olarak kalsın istiyorlardı. Emperyalist işgalciler Türkiye'ye savaş açıp, bu milletin elinden 15 Temmuz'da milli bağımsızlığımızı almak istediler.

Milletimizin azim ve kararlığı sayesinde Reisimizin sokağa çıkıyoruz çağrısı ile sizler bugün olduğu gibi o gecede meydanlara inerek yüksek sesle iradenizi ortaya koydunuz. Yurdumuzun dört bir köşesinde insanlar canlarını hiçe sayarak, Ankara ve İstanbul'da kardeşlerimiz canlarını vererek hainlere göz açtırmadılar elhamdülillah.

Ama bütün dünya, bir milletin vatanına nasıl sahip çıktığına o gece bir kez daha şahit oldu. İnanan, savunan bir halkın önünde hangi güç durabilirdi ki. Kadın, erkek, genç, yaşlı, çoluk, çocuk herkes sokaklarda, meydanlarda gücü zulme dönüştürenlerin karşısına dikildi.

O gecede sokaklara inen herkes kendilerine uzatılan namlulara, imanıyla karşı çıktı. Kimisi evinde kundakta bekleyen bebeğini, kimisi arkasında gözü yaşlı annesini, kimi elinde kınası ile bekleyen eşini, vatanı için kurban vererek şahadet şerbetini içti.

Türkiye'nin dört bir yanında bugün yine meydanlardayız. Sesimiz, rengimiz, inancımız, umutlarımız bir. İçinde bulunduğumuz durum, konum ne olursa olsun arkamıza dönüp bakmayacağımız anlar vardır, bununda bir anlamı, bir nedeni vardır. İşte bu anlam, bu neden vatandır, bayraktır, millettir.

15 Temmuz anma programı etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz gecesi yaşananların kayda alındığı dergimizi Konya’da ilk biz yayınladık. Yine 15 Temmuz’da Milli İrade Meydanında kurulan sahnede, Yenilmez ’in kendi yazıp oynadığı ve Türkiye’de yaşanan darbeleri anlatan “1915’ten 15 Temmuz’a” adlı tek kişilik tiyatro oyunu sahnelendi. 15 Temmuz ve Çanakkale Müze otobüsleri ise 15 Temmuz Milli İrade Meydanında vatandaşların ziyaretine açıldı. Resim ve fotoğraf sergileri ve daha birçok aktivite ile yaşanan hain girişimi Seydişehir’de unutturmamak için çalışmalarımıza devam ettik.

Binlerce yıldır yaşadığımız bu coğrafyada nice savaşlar, nice afetler, nice yıkımlar yaşadık ve her seferinde vatanımıza sahip çıktık. 100 yıl sonra barış içinde, huzurla yaşadığımız ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir anda FETÖ’nün hain saldırısına maruz kaldık. Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, İzmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i bağrından çıkaran bu aziz vatan; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15’ inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Özgür Mustafa Karasakal’ı, Abdullah Tayyip Olçok’u da bağrından çıkarmıştır. Milletimiz, 15 Temmuz’da da bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da verdiği cevabın aynısıyla cevap vermiştir. Bilinmelidir ki, Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, aziz Milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız

yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir. Her türlü zorlukları aşarak kurduğumuz Devletimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla daha da yüceltmek ve güçlendirmek temel sorumluluğumuzdur. Bunun için, sosyal, kültürel, ekonomik ve diğer alanlarda bölgemizde ve dünyada gelişmiş ülkeleri aşmak için çok çalışmalıyız. Milli birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece Bu kutlu yürüyüşümüz engellenemeyecektir.

Türkiye’yi parçalayacaklarını, devleti teslim alabileceklerini sanarak, 15 Temmuz gecesi harekete geçen hainler, ertesi gün akşam olmadan milletimiz tarafından hüsrana uğratılmışlardır. O hain darbe gecesinde gövdelerini siper eden şehitlerimiz, gazilerimiz o gece bir toprak nasıl vatan olur, bayrak nasıl dalgalandırılır, bir kere daha gösterdiler bize. Rabbim bir daha bu millete 15 Temmuzlar yaşatmasın. 15 Temmuz’da canı ve kanı pahasına bu toprakları, bayrağımızı ve mukaddesatımızı korumak için her türlü fedakarlığı göze alan şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyorum. Yine buradan sesleniyorum tarihimizdeki en büyük ihanet girişimi olan 15 Temmuz’u asla unutmayacağız ve unutturmayacağız”dedi.

Bu haber toplam 758 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim