• İstanbul21 °C
  • Ankara20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞKAN TUTAL İFTAR SOFRASINDA ÖĞRENCİLERİ EVİNDE KONUK ETTİ
27 Mayıs 2019 Pazartesi 08:29

BAŞKAN TUTAL İFTAR SOFRASINDA ÖĞRENCİLERİ EVİNDE KONUK ETTİ

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir'de eğitim gören üniversite öğrencileri ile kendi evinde iftar açtı.

Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan üniversite öğrencileri ile birlikte evinde iftar açan Belediye Başkanı Mehmet Tutal Ramazan akşamlarında öğrenciler için ev ortamında iftar açmanın ayrı bir önem taşıdığını kaydetti.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden Seydişehir'e eğitim için gelen öğrencileri evinde ağırlayan Başkan Tutal; kendi öğrencilik yıllarını ve öğrenci evlerinde yaşadıkları anılarını öğrencilerle paylaşarak iftar sofralarının önemine değindi.

Öğrencilerin sorunları ve taleplerini dinleyen Başkan Tutal, sorunların çözümü noktasında gerekli çalışmaların yapılacağını kaydetti.

Belediye çalışmaları hakkında da bir süre öğrencilerle sohbet eden Başkan Tutal; gönül belediyeciliği yapıyoruz. Hem hizmet ediyor, hem de hemşehrilerimizle diyalog anlamında sürekli görüşüyoruz. AK Parti Hükümetinin 17 yıldır bu ülkeye yaptığı hizmetler göz ardı edilemez “şeklinde konuştu.

Ramazan ayının birlik ve beraberlik anlamına geldiğini dile getiren Başkan Tutal; Bu akşam siz öğrenci kardeşlerimizle birlikte iftarımızı açarak, güzel bir dostluğu, bereketi, sevgiyi birlikte paylaşıyoruz. Sizler ailelerinizden uzakta burada eğitimlerinizi sürdürürken iftar sofralarında bir araya gelmek bizleri gerçekten mutlu ediyor. Öğrencilerimize, aile şefkatimizi göstermeye çalıştık” dedi.

"Öğrenciliğin zorluğunu da iyi bilirim. Bizde bu yollardan geçtik”

Üniversite yıllarında kendisinin de öğrenci evlerinde ve yurtta kaldığını anlatan Başkan Tutal; üniversite okumak için Seydişehir'den ayrıldığımda ilk başlarda zor gelmişti. Yurt hayatını biliyoruz. Yurtta yaşadığımız güzel anıları hiç unutamıyorum. Öğrenciliğin keyfini de, zorluğunu da iyi bilirim. Üniversite hayatı insanın kendi ayaklarının üzerinde durmasını sağlar. Kısacası hayata hazırlar. Üniversiteye gittiğimiz dönemde şartlar çok kısıtlı olur. Bugün imkanlar çok daha fazla” diye konuştu.

Öğrenci gençlere sağlam adımlar atarak çok çalışmaları gerektiğini kaydeden Başkan Tutal; bu ülkenin sizlere ihtiyacı var. Bol bol kitap okuyun. Sporla ve sanatla uğraşın. Okumayı ve sporu yaşam tarzı haline getirmeye çalışın. Her zaman hedefleriniz olsun ve bu hedeflere ulaşabilmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayın. Geleceği güçlü kılabilmek için hep güçlü adımlar atmak gerekiyor” dedi.

Bu haber toplam 1198 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim