• İstanbul12 °C
  • Ankara11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞKAN TUTAL MEHMETÇİKLERLE BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR
01 Aralık 2018 Cumartesi 10:21

BAŞKAN TUTAL MEHMETÇİKLERLE BULUŞMAYA DEVAM EDİYOR

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, geleneksel hale getirdiği asker yemeğinde birliklerine teslim olacak 98/4 tertip asker adayları ile birlikte yemek yedi.

Adile Baysal Kültür ve Sanat evinde düzenlenen yemeğe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ve Mehmetçikler katıldı.

Başkan Tutal, vatan topraklarının savunması için birliklerine teslim olacak Mehmetçiklere üzerinde "Vatan Size Minnettar" yazılı Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye etti.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan her gencin asker ocağından geçtiğini kaydeden Başkan Tutal; eskiden askere gitmeyeni hiç normal karşılamazlardı. Askerliğini yapmayana da kız vermezlerdi. Bazı örf ve adetlerimiz kısmen devam ediyor. Dünyada bizim gibi askere evladığı davul, zurnayla kına yakarak gönderen başka bir millet yok. Gerekirse bu topraklar için canını vereceksin şehit olacaksın, düğün yapar gibi şenlikle gideceksin. Böyle bir kültüre, geleneklere sahip bir milletin evlatlarıyız. Bu sayede gözümüzü hiç kırpmadan her yere rahatca girebiliyoruz"dedi.

Bizim genlerimizde ayrı bir ruh var diyen BaşkanTutal; şehitlik peygamberlik makamından sonra gelen bir makam. Biz bunu hadislerden öğreniyoruz. Milletimizin genlerinde olan kahramanlık duyguları şehitlik ve gazilik duyguları ile perçinlenmiştir. Bizim bu ruhu devam ettirmemiz gerekiyor. Bizim düşmanımız çok, dünyanın en güzel yerinde yaşıyoruz Türkiye’de. Bu bir vatan nöbeti ,Anadolu’da ki insanların malı , canı, namusu güvende olabilmesi için vatani görevimizi yerine getirmemiz gerekiyor. Yapılan görevin her alanı kutsaldır. Bu kutsal vatani görevinizi sağ salim yaparak annenizin, babanızın yanınıza dönmenizi Allah sizlere nasip etsin. Biz her zaman Seydişehir Belediyesi olarak yayınızdayız. Hepinize hayırlı teskereler diliyorum" dedi.

Bu haber toplam 861 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim