• İstanbul12 °C
  • Ankara12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞKAN TUTAL MEHMETÇİKLERLE YEMEKTE BULUŞTU
29 Ekim 2018 Pazartesi 09:04

BAŞKAN TUTAL MEHMETÇİKLERLE YEMEKTE BULUŞTU

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 98/4 tertip asker adayları ile birlikte yemek yedi.

Adile Baysal Kültür ve Sanat evinde düzenlenen yemeğe Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Mehmetçikler katıldı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçede 98/4 tertip birliğine teslim olmaya hazırlanan asker adaylarına üzerinde "Vatan Size Minnettar" yazan kutularda Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye etti.

Bizim için Seydişehir’de kırsalda olan askerimizle, merkezdeki askerimizin bir farkı yok diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Mehmet Tutal; biz her sevk döneminde askerlerimizle tanışıyor ve birlikte sohbet ediyoruz. Bizim iki kutsal değerimiz vardır. Biri imanımızın ana kaynağı Kuran-ı Kerim, diğeri ise özgürlüğümüzün ana kaynağı olan bu vatan toprakları üzerinde dalgalanan bayrağımızdır. Size bu iki kutsal emaneti vererek yolcu edeceğiz” dedi.

Dünyanın hiç bir yerinden bizim ülkemiz gibi bir ülke yok askerini şenlikle uğurlayan diyen Başkan Tutal; gerekirse bu topraklar için canını vereceksin şehit olacaksın, düğün yapar gibi şenlikle gideceksin. Böyle bir kültüre, geleneklere sahip bir milletin evlatlarıyız. Bizim düşmanımız çok, dünyanın en güzel yerinde yaşıyoruz Türkiye’de. Türkiye’nin en güzel yerlerinden, en güvenilir yerlerden bir tanesi de Seydişehir’dir. Bu bir vatan nöbeti, Anadolu’da ki insanların malının, canının, namusunun güvende olabilmesi için vatani görevimizi yerine getirmemiz gerekiyor. Yapılan görevin her alanı kutsaldır. Farklı bölgelerden olabilir, düşüncelerden olabiliriz ama bizim ortak bir paydamız var. Bu milletin çocukları, bu milletin evlatlarıyız. Bu topraklar dünyanın en kutsal ve en önemli toprakları. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin oturduğu topraklar. Biz kendi milli, manevi değerlerimize ve bu topraklara sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi devam ettirdiğimiz sürece ne Amerika, ne Avrupa, nede İsrail bize bir şey yapabilir. Kendi özdeğerlerimize sahip çıkacak ve kendi öz benliğimizi koruyacağız. Yolumuza devam edeceğiz.

Ayağınıza taş değmesin, bu kutsal vatani görevinizi sağ salim yaparak annenizin, babanızın yanınıza dönmenizi Allah nasip etsin. Biz her zaman Seydişehir Belediyesi olarak yanınızdayız. Hayırlı teskereler diliyorum ”dedi.

Program sonunda Başkan Tutal, askere gidecek olan Mehmetçiklere hediyelerini takdim ederken günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

Bu haber toplam 987 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim