• İstanbul13 °C
  • Ankara13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞKAN TUTAL; “SANATÇILARIMIZI VE YAZARLARIMIZI DESTEKLİYORUZ”
03 Ekim 2020 Cumartesi 10:09

BAŞKAN TUTAL; “SANATÇILARIMIZI VE YAZARLARIMIZI DESTEKLİYORUZ”

 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Eğitimci-Tarihçi-Yazar Ercan Arslan’ı ziyaret ederek Seydişehir’in geçmiş tarihi ile ilgili yapmış olduğu çalışmalar hakkında kendisine teşekkür etti.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Eğitimci Arslan, Başkan Tutal'a Seydişehir tarihi ve yayınlamış olduğu eserler hakkında bilgi vererek kitabını imzaladı.

 

Seydişehir Anadolu Lisesi Tarih Öğretmenliği görevine devam ettiğini ve Seydişehir’in geçmiş tarihi ile ilgili çalışmalar yaptığını kaydeden Eğitimci Ercan Arslan; “arşiv belgeleri ve kaynakların el verdiği ölçüde Seydişehir’in geçmiş tarihi ve eğitim öğretim alanındaki çalışmaları hakkında saha çalışmaları yapıyorum. Bunlardan edindiğim bilgilerle ve kaynakları kitap haline getirerek Seydişehir’de arşiv niteliği taşıyacak çalışmaları gerçekleştirmeyi hedefliyorum. Gazetelerde araştırma yazılarım yayınlanıyor. Bunları “Arşivlerde Seydişehir” adı altında kitaplaştırma çalışmalarım var. Resimlerle, belgelerle değişik bir yayın olacak içerik olarak Seydişehir’in kültür iklimine bir ilmek daha atacağız inşallah nasip olursa” dedi.

 

Eğitimci- Tarihçi-Yazar Arslan’la birlikte uzun yıllar aynı okulda görev yaptıklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “Ercan Hocamla Birlikte dergi çıkarma çalışmalarına başladık. Epeyce bir yayın çıkardık. Fakat sağ olsun kendisi çalışmalarını genişleterek farklı kulvarlarda devam ediyor. Özellikle devlet memurluğunda kanunun ve mevzuatın yüklemiş olduğu görevlerinin dışında özverili çalışma yapan kişi sayımız az. Ama istisnalar çıkıyor tabi ki. Gayretli birkaç arkadaşımız bu şekilde bir ilçeyi omuzlayıp götürüyor. Son zamanlarda gerek sağlık, gerek kültür, gerek eğitim anlamında toplumun önünü açacak çalışmaları yapabilen arkadaşlarımızın sayıları azaldı. Ama ilçemiz bu konuda çok şanslı. Bizim arzu ettiğimiz bu mevcutlarımızı kaybetmeden devamını getirelim. Bizde ilçemize katma değer katarak rutinin dışına çıkıp sanatsal eserler kazandıran arkadaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Kendileri ile istişareler ederek Belediye olarak neler yapabiliriz, nasıl yardımcı oluruz, Seydişehir’e neler kazandırabiliriz bunlar hakkında fikir alış verişinde bulunuyoruz. Ercan Hocam ilçemize katma değer katan bir arkadaşımız biz kendilerine çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Başkan Tutal, ziyaret sonunda Araştırmacı Eğitimci Ercan Arslan’a günün anısına hediye takdim etti.

Bu haber toplam 626 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim