• İstanbul12 °C
  • Ankara11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞKAN TUTAL, “SEVGİ VARSA ENGEL YOKTUR”
04 Aralık 2023 Pazartesi 08:45

BAŞKAN TUTAL, “SEVGİ VARSA ENGEL YOKTUR”

 

 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

 

Başkan Tutal, Engellilik konusunun, yalnızca engelli bireyleri ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini ilgilendiren önemli bir konu olduğunu kaydetti.

 

Engelli bireylerin dertleriyle dertlenerek, sorunların çözümü için imkanları ölçüsünde çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Başkan Tutal, “Engellilik, sosyal hayatı engelleyen bir kusur olarak değil, desteklenmesi gereken bir durum kabul edilmeli ve her fırsatta onları kucaklayarak, eşit haklara sahip ve aynı değerde vatandaşlar olduklarını göstermeliyiz.

 

Yerel yönetimler, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlarımız işbirliği içerisinde hareket ederek Engelli vatandaşlarımızın toplumun vazgeçilmez ve ihmal edilmez bir parçası olduğunu yaşamdan mutlu olmaları, geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten bireyler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için tüm gücümüzle çalışıyoruz.

 

Onların dertleriyle dertlenerek, sorunların çözümü için en ileri yaşam standartlarına kavuşmalarını sağlamalıyız. Şunu iyi bilmeliyiz ki en büyük engel sevgisizliktir. Sevgi varsa engel yoktur.

 

Seydişehir Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz projelerimizin tamamında, dinlenme ve yaşam alanlarında, kültürel ve sosyal aktivitelerde engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştıracak hassasiyetleri mutlaka göz önünde bulundurarak hareket ediyor, onları günlük hayatın içine çekecek proje ve hizmetler geliştirip, şehrimizi onlara göre dizayn ediyoruz.

 

Engelli bireylerimizin günlük yaşamda karşılaştıkları her türlü engeli ortadan kaldırmak ve destek sağlamak için yaptığımız çalışmalar devam etmektedir. Yapılan ve yapılması gereken çalışmaları bir lütuf olarak değil, hakların sahiplerine teslim edilmesi olarak değerlendirmekteyiz.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü en içten dileklerimle kutluyor, engellerimizin hayatın içinde yer alması için herkesin gayret göstermesini temenni ediyor, aileleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum.”

Bu haber toplam 532 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim