• İstanbul17 °C
  • Ankara22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞKAN TUTAL;"2. ETAP TOPLU KONUTLARIMIZ ARSA TEMİNİ TAMAMLANINCA YAPILACAK"
20 Aralık 2019 Cuma 09:09

BAŞKAN TUTAL;"2. ETAP TOPLU KONUTLARIMIZ ARSA TEMİNİ TAMAMLANINCA YAPILACAK"

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile Konya'ya yapılacak (TOKİ) sosyal konutların ilçelerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 100 bin sosyal konut projesinin hayata geçirilmesi ile birlikte Türkiye’nin 81 ilinde gerçekleştirilecek olan TOKİ sosyal konut projesi illerin nüfusuna göre değişiklik gösterecek. Konya ve ilçelerinde yapılması planlanan sosyal konut projeleri bölgenin özelliklerini ortaya koyacak.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Yaklaşık iki ay önce İlçe Başkanımız ile birlikte Bakanlıklarımıza da bir dizi ziyaretler gerçekleştirmiştik. Bu ziyaretlerimiz arasında TOKİ Başkanlığımızda vardı.

TOKİ Başkanımız ile yaptığımız görüşmelerde şehrimize yapılması planlanan 2.ci Etap TOKİ konutları ile ilgili yeterli miktarda arsa oluşturma çalışmalarımız devam etmektedir. Dar gelirli ailelerimizin ev sahibi olması için Belediyemiz olarak gerekli arsa temini tamamlanınca, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile yapacağımız bir protokolle TOKİ 2. Etap konutlarımız yapılacaktır. Çalışmalarımız bu yönde devam etmektedir.

Cumhurbaşkanımızın vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda yapılması planlanan konutlar ayrı olup, Seydişehir'e yapılacak olan çalışma farklıdır. Yer ve zemin uygunluğu sağlandığı takdirde etüt çalışmalarımızı başlatacak ve ilçemizde bulunan şehit yakını , gazilerimiz, dar gelirli ailelerimizin, konut sahibi olması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Bu haber toplam 946 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim