• İstanbul16 °C
  • Ankara24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞKAN TUTAL’DAN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJI
25 Temmuz 2020 Cumartesi 10:15

BAŞKAN TUTAL’DAN 24 TEMMUZ BASIN BAYRAMI MESAJI

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Basının demokrasinin ayrılmaz bir parçası olduğuna vurgu yapan Başkan Tutal; Çağdaş ve demokratik yaşamın vazgeçilmez unsurlarından olan basın, üstlendiği haber alma ve yayma özgürlüğü misyonuyla günümüzde en etkili iletişim aracı olarak kabul edilmektedir” dedi.

Halkın, gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini özgürce ifade etmesinde en etkili araç olan Türk basınının, bundan 112 yıl önce başlayan süreçle halk adına dördüncü kuvvet olma gücüne erişmiştir diyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal; “ Çağdaş toplumların, en önemli özelliklerinden birisi olan farklı düşünce ve görüşlerin toplumda yer bularak kendini ifade edebilmesi adına son derece önemli ve zor bir görevi ifa eden basın kuruluşları ve basın mensupları, bizlerin toplumsal olaylara ve sonuçlarına farklı pencerelerden bakmamızı sağlamaktadırlar.

Konya ve ilçelerinde yerel basın güç koşullar altında ve zorluklarla mücadele etmektedir. Yerel basının güçlü olması, görevini rahat bir ortamda ve güven verici şekilde yerine getirecek imkanlara kavuşması, basın yayın kuruluşlarımızın ve ilçemizin kazancı olacaktır. İletişim ve teknoloji çağında, yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşları, tüm dünyadaki gelişmelerle bizi bilgilendirmekte, önemli bir görev ve sorumluluğu üstlenmektedir.

Basınımız, doğru ve hızlı haber verme, kamuoyu oluşturma ve toplumu aydınlatma işlevini yerine getirmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, mesleklerini icra ederken hayatlarını kaybeden basın mensuplarımıza Allah’tan rahmet diliyor, ulusal ve yerel gelişmelerden halkımızı objektif bir şekilde haberdar eden tüm basın çalışanlarımızın 24 Temmuz Basın Bayramını kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

Bu haber toplam 705 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim