• İstanbul18 °C
  • Ankara27 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞKAN TUTAL’DAN KINAMA MESAJI
05 Şubat 2021 Cuma 11:05

BAŞKAN TUTAL’DAN KINAMA MESAJI

 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe-i muazzamaya hakaret edilmesi dolayısıyla bir kınama mesajı yayımladı.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Boğaziçi Üniversitesi önünde ifade özgürlüğü adı altında kıblemiz Kabe-i Muazzamaya hakaret eden bir gurup öğrenci görümlü şahısları kınıyorum. Konuyla ilgili gerekenin yapılacağına inancımız tamdır. Kabe Kutsalımızdır” ifadelerine yer verdi.

 

Başkan Tutal; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın, hukuka uygun bir biçimde tüm üniversitelerimizde olduğu gibi Boğaziçi Üniversitesi’ne de aynı şekilde Rektör atamasının akabinde gezi parkında yaşadığımız senaryoları tekrar yaşatmak isteyen fitne ve fesat grupları, bu atamayı bahane ederek sözde özgürlük adını kullanarak devletimizin düzenine kastedecek şeklide yapmış olduğu eylemleri kınıyorum.

 

Seçilmiş İradenin yasanın vermiş olduğu yetkiyi yerine getirerek Boğaziçi Üniversitesi’ne atama yapmasının akabinde, bu atama bahane edilerek üniversitelerimizi karıştırma çabaları boşa çıkacaktır.

 

Sultan Alparslan’ın bizlere miras bıraktığı bu mukaddes topraklar üzerinde bin yıllık kardeşliğimizi zedeleyecek, yok etmeye çalışacak her türlü eylemleri ve provokatör davranışları asla kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi bozamayacaklar, kardeşliğimizi zedeleyemeyecekler.

 

Boğaziçi Üniversitesi, ülkemizin en önemli ve en başarılı üniversitelerinden biridir. Boğaziçi Üniversitemiz üzerinden birkaç yüz kişinin ortaya çıkardığı olaylar, yaklaşık 15 bin öğrencisi bulunan Boğaziçi Üniversitemizin öğrencilerini asla yansıtmamaktadır. Ülkemizin gençleriyle birlikte çıkmış olduğu her alanda yükselen, gelişen, üreten ülke yolunda; yine gençlerimizle el ele yürümeye devam edeceğiz.

 

Bizim Gençliğimiz, Sultan Alparslan’ın, Fatih’in, Kanuni’nin Fetih Ruhuna, Çanakkale’deki, Kurtuluş savaşındaki milli mücadele ruhuna sahip bir gençliktir. Bizim gençliğimiz, bu toprakları ilim ve irfan yuvası haline getiren ecdadımızın torunları ve mirasçılarıdır. Bu bayrağı taşıyacak olan kadim devletimizin gençliği, milli ve manevi değerlerini özümsemiş, kadim medeniyetimizi benimsemiş ve medeniyet mirasına sahip çıkan bir gençliktir.

 

Her türlü ahlaksızlığın adı özgürlük, her türlü provokatör eylemlerin adı gösteri olmuştur. Sapkın LGBTİ ve DHKPC üyelerinin de bu olaylarda yer alması, mukaddesatımız olan Kabe-i Muazzama’nın fotoğrafının yere serilerek ahlaksız hareketlere maruz kalması, devletimizin kolluk kuvvetine karşı şiddet içerikli eylemlerde bulunulması ve sözler söylenmesi, gezi parkında yaşanan hadiselerin kopyası durumundadır, meşruiyeti yoktur. Milletimiz bu sapkınlara asla ve asla taviz

vermeyecek, onaylamayacaktır. Bu tür eylemler, bizleri yıldıramayacak, birliğimizi ve beraberliğimizi bozamayacaktır.

 

Kaybedecek hiçbir gencimiz yoktur. Gençlerimizin, terör gruplarının ve küresel güçlerin oyununa gelmemesini temenni ediyor, tüm gençlerimizi ve milletimizi sağduyuya davet ediyorum.

Bu haber toplam 874 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim