• İstanbul7 °C
  • Ankara2 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞKAN TUTAL'DAN MUHTARLAR ONURUNA YEMEK
19 Ekim 2019 Cumartesi 13:17

BAŞKAN TUTAL'DAN MUHTARLAR ONURUNA YEMEK

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ilçede görev yapan muhtarlar onuruna yemek verdi.

Kırsal ve merkez mahallede görev yapan mahalle muhtarları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar gününü kutlayarak hediye takdim etti.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla ilçe merkezi ve kırsal mahallelerde görev yapan muhtarlar onuruna yemek veren Belediye Başkanı Mehmet Tutal, muhtarlığın kutsal bir görev olduğunu ve muhtarların halk ile devlet arasında bir köprü görevi üstlendiğini söyledi.

Başkan Tutal tarafından Adile Baysal Kültür Sanat evinde verilen yemeğe,Kaymakam Aydın Erdoğan, AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Atalay, MHP İlçe Başkanı Eyüp Gül, Seydişehir Muhtarlar Derneği Başkanı Levent Karaaslan, merkez ve kırsal mahalle muhtarları katıldı.

Muhtarlar Derneğinin kurulmasında kendilerine destek veren İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanına teşekkür eden Muhtarlar Derneği Başkanı Levent Karaaslan; "bizim için önemli bir gün. Seydişehir'in birlik ve beraberliği için önemli bir gün. Belediye Başkanımıza ve Kaymakamımıza desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum "dedi.

Barış Pınarı Harekatının ve şanlı ordunun Osmanlı tokadını yiyen düşmanların paramparça olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Mehmet Tutal;"Cumhurbaşkanımızın iradeli , dik duruşu ve tarihten gelen askerimizin güçlü iradesi ile bu olayı çözdük. Sonuç itibari ile kurşun atmadan bu bölgenin kalan kısmının temizlenmesi ciddi anlamda siyasi ve askeri büyük bir başarıdır" dedi.

Muhtarlık teşkilatının , yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, Devletin en ücra noktadaki kurumsal temsilciliği olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal;" Siz muhtarlarımız, bulunduğu mahallede Devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla Devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektesiniz. Kalkınan ve sürekli büyüyen ülkemizin, hedeflerine birlik ve beraberlik içerisinde ulaşabilmesi için mahallemizden, büyükşehirlerimize kadar Devletimizin tüm birimlerinin uyum ve işbirliğiyle hareket ediyorsunuz"dedi.

Nasıl ki vücudun organları baş ve beyinle aynı istikamette olmazsa düzenden ve ahenkten bahsedemeyiz, aynı şekilde en küçük idari birimlerimizin, mahallelerimizin istikametiyle,ülkenin istikameti aynı yönde olmazsa; sağlıklı ve istikrarlı bir büyüme gerçekleştirilemez. Evde, mahallede demokrasi kültürü ne kadar güçlenirse, ülkenin

tamamında da bu kültür gelişir, güçlenir, standartları o kadar yükselir" diyerek konuşmasına devam etti.

Vatandaşın derdiyle dertlenen, halkın tercihiyle, seçimiyle göreve gelen muhtarların görev yaptığı mahallelerde önemine değinen Başkan Tutal; sizler bizim gören gözümüz, işiten kulağımız, tutan elimizsiniz. Halkla bizim aramızda bir köprü kurmaktasınız. Gerek merkez, gerek kırsal mahalle muhtarlarımızla, bugüne kadar olumsuz bir durum yaşamadık. Elimizden geldiğince, gücümüz nispetince taleplerinizi yerine getirmeye çalıştık. Yine birbirimize sahip çıkıp birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğiz inşallah. Önce ülkemiz, sonrada Seydişehir için el ele çalışmamız gerekiyor. Biz her ne kadar ilçemizin Belediye Başkanı olsak da, belirli bir siyasi kimliğimiz var. Ama siz muhtarlarımız öyle değil. Halkın temsilcisi ve mahallelerinizin temsilcisi olarak görevlerinizin başına geçiyor, kendi isimlerinizle yarışıyorsunuz.Siz muhtarlarımız ülkemizin yönetim sisteminin en küçük birimi olan mahallelerimizin huzuru, gelişmesi ,insanlarımız arasındaki birliğin, işbirliğinin güçlenmesi konusunda yaptığınız çalışmalar ile takdir topluyorsunuz.Bizlerin çalışmalarında da özellikle kırsal mahallelerde halkla belediye arasındaki ilişkiyi kurma noktasında muhtarlarımız son derece önemli bir görev icra ediyor. Sizler eksiklikleri gideriyorsunuz. Sahayı ve sorunlarını tespit ederek yardım ediyorsunuz. Bizlerde o noktada mücadelemizi omuz omuza devam ettiriyoruz. Ayrıca Mahallelerimize yaptığımız çalışmalarımızı yerinde takip edip bizlere gerektiğinde rehberlik ediyorsunuz. Eksikliklerimiz neler , birlikte bakıp, uyum içinde değerlendiriyoruz.

Seydişehir'in ihtiyaçları noktasında biz ciddi mesafeler aldık. Büyükşehir'in yaptıkları ile bizlerin yaptığı çalışmalar birleştirildiğinde güzel çalışmalara imza attık.Daha fazlasını, daha güzelini hep beraber yapacağız. Bugüne kadar sizlerde bizlerde ayrım yapmadan yolumuza devam ettik. Hayırlı işlerde yarışmak, güzel işlerde birlik ve beraberlik sağlamak yönetimin işleyişi içinde gerekli ve elzemdir. Bu vesile ile her bir kardeşimizin Muhtarlar gününü kutluyorum. Allah birlik ve beraberlik içinde bu aziz vatana hizmet etmeyi bize vesile kılsın" dedi.

Muhtarların gününü kutlayarak sözlerine başlayan Kaymakam Aydın Erdoğan; "Muhtarlık zor bir meslek . Siz zora ve sıkıntıya talip oldunuz. Muhtarlığın gecesi ,gündüzü olmaz. Günün 24 saati, haftanın 7 günü vatandaşların her türlü talebi ve şikayeti size gelir.Sizler bu talepleri devletin kurumlarına iletiyorsunuz. Başarılı olabilmek için tüm kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri ile memurları ile ikili ilişkileriniz mutlaka güçlü olsun. Sizler ziyaretlerinizi eksik etmeyin. İkili ilişki görevinizde çok önemlidir. Ben bu vesile ile muhtarlarımızın gününü kutluyorum. Birlikten, beraberlikten güç doğar, Bir olur iri olursanız güçlü olursunuz.Gününüzü kutluyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum "dedi.

Protokol konuşmalarının sona ermesinin ardından Muhtarlar Derneği Başkanı Levent Karaaslan tarafından Kaymakam Aydın Erdoğan ve Belediye Başkanı Mehmet Tutal'a teşekkür plaketi takdim edildi.

Günün anısına Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve muhtarlar fotoğraf çekildi.

Program sonunda muhtarlar Belediye Başkanı Mehmet Tutal'a kendilerini unutmayarak birlikte olmalarından dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Bu haber toplam 1002 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim