• İstanbul15 °C
  • Ankara18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAŞKAN TUTAL,”RAMAZAN AYI, NEFSİ TERBİYE ETME KARDEŞLİK, BİRLİK VE BERABERLİK AYIDIR
25 Mart 2023 Cumartesi 09:21

BAŞKAN TUTAL,”RAMAZAN AYI, NEFSİ TERBİYE ETME KARDEŞLİK, BİRLİK VE BERABERLİK AYIDIR

 

 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Ramazan ayı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Tutal, Ramazan ayının yardımlaşma ve dayanışmanın yoğunluk kazandığı, manevi ferahlığın tüm dünyayı kapladığı, feyiz, bereket, af ve mağfiretlerle dolu bir ay olduğunu söyledi.

Ramazan ayının, nefsi terbiye etmenin yanı sıra, yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu belirten Başkan Tutal; “Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı bu mukaddes ay, mağfiret, bolluk ve bereket ayıdır. Yardımlaşma ve paylaşmanın arttığı, içerisinde bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesini barındıran Ramazan Ayı, mucizelerle dolu bir aydır.

Sabır ayı olan Ramazan, insanda kardeşlik hisleri uyandıran, yoksulların, çaresizlerin halinden anlama duygusu ve şuuru veren, insanı yüksek ve yüce değerlere ulaştırarak erdemli hale getiren bir aydır. Ramazan kardeşlik, birlik ve beraberlik, hoşgörü ayıdır. Toplumsal dayanışma, paylaşma, yardımlaşma ve sevgi bağlarının güçlendiği, hoşgörünün arttığı bir aydır. Ramazan ayının insanlar arasındaki birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesinde büyük katkısı vardır. Toplum olarak bizi biz yapan güzel değerlerimiz ve geleneklerimiz Ramazan ayında yenilenir ve kuvvetlenir. İnsanın bu duygu ve düşünceler doğrultusunda hareket etmeye çalışması da, bu ayın manevi gerekliliğidir.

 

Bu ayda, kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakarak herkesle kucaklaşmalı, hoşgörü, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı daha da güçlendirmeliyiz.

Ramazan ayında ‘evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem ateşinden kurtulma´ müjdesi verilmiş, yüce kitabımız Kuran-ı Kerim indirilmeye başlanmış ve yine bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi´nin bu ayda bulunması ile bu ayın önemini daha iyi idrak etmemiz sağlanmıştır.

 

Mübarek Ramazan ayımızın tüm dünyada ve ülkemizde huzur ikliminin hakim olması ve refaha ulaşmasına vesile olmasını diliyor, Türk ve İslâm Alemi'nin ve hemşerilerimin mübarek Ramazan Ayı’nı tebrik ediyor, tüm vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Bu haber toplam 1160 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim