• İstanbul19 °C
  • Ankara19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BELEDİYE BAŞKANI TUTAL, ASKERE GİDECEK GENÇLERLE YEMEKTE BULUŞTU
14 Kasım 2022 Pazartesi 09:06

BELEDİYE BAŞKANI TUTAL, ASKERE GİDECEK GENÇLERLE YEMEKTE BULUŞTU

 

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kasım ayı celp döneminde askerlik görevini yedek subay, astsubay ve er olarak yerine getirecek Mehmetçiklerle bir araya geldi.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilçede birliğine teslim olmaya hazırlanan asker adaylarına üzerinde "Vatan Size Minnettar" yazan kutularda Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye etti.

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yahya İsa Koca, Askerlik Şubesi Başkanı Per. Atğm.,Murat Akgül ve Mehmetçiklerin katıldığı program Adile Baysal Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirildi.

Mehmetçiklere Kur'an-ı Kerim'i ilkelerinden ayrılmamaları, ay yıldızlı bayrağı hep gönderde dalgalandırmaları için hediye ettiklerini belirten Başkan Tutal, anaların çocuklarını, babaların yiğitlerini güle oynaya askere gönderdiği sürece vatan topraklarının bölünmeyeceğini kaydetti.

Adile Baysal Kültür evinde düzenlenen programda vatani görevini yerine getirmek üzere kışlalarına gidecek olan askerlerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “Tarih boyunca sizlerle gurur duyuyoruz. Gurur duymaya da devam edeceğiz. Aynı ülkenin evlatlarıyız. Farklı siyasi düşüncelerde olabiliriz ancak biz milli ve manevi duygular noktasında beraber hareket etmek zorundayız. Bu birlikteliğimiz devam ettiği sürece kimse bize zarar veremez. Türk milletinin inançları gereği, örf adetleri gereği asker ocağı Peygamber ocağı diye kabul edilmiştir. Bu yollardan hepimiz geçtik. Sizlerde geçeceksiniz. Allah yardımcınız, yolunuz açık olsun. Sağlıklı, sıhhatli bir şekilde Rabbim gidip gelmeyi nasip etsin hepinize. Hayırlı tezkereler diliyorum” dedi.

İlçe Jandarma komutanı Salih Yahya Koca ise askere gidecek gençlere hayırlı tezkereler diledi.

Program sonunda Başkan Tutal, programa katılan Mehmetçiklerle birlikte günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu haber toplam 1228 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim