• İstanbul17 °C
  • Ankara22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BELEDİYE PERSONELİNE SİBER GÜVENLİK VE FARKINDALIK EĞİTİMİ
24 Ağustos 2019 Cumartesi 09:45

BELEDİYE PERSONELİNE SİBER GÜVENLİK VE FARKINDALIK EĞİTİMİ

Seydişehir Belediyesi personeline bilgi güvenliğini sağlamanın önemi anlatıldı.

 

Gelişen teknoloji karşısında bilgi güvenliğinin azaldığı son dönemlerde, Seydişehir Belediyesi tarafından personeline Siber Güvenlik ve farkındalık eğitimi düzenlendi.

 

Bilgisayar ortamında saklanan bilgilerin ve verilerin güvenliğinin sağlanması ve belediye personelinin bilinçlendirilmesi amacıyla Bilgi güvenliğinin önemi , eposta ve mesajlaşma güvenliği gibi konularda Belediye Düğün Salonunda Belediye Personeline bilgi verildi.

 

Son yıllarda kurum ve kuruluşların siber saldırılarla karşı karşıya kaldığını hatırlatan Siber Güvenlik Uzmanı Eğitimci Can Ceylan, Belediye personeline temel kavramlar, Bilgi Güvenliği önemi nitelikleri ve tehditleri, Ağ Riskleri, e posta ve mesajlaşma güvenliği, Parola Güvenliği, Taşınabilir Bilgisayar ve mobil Cihaz Güvenliği, PHISNING Oltalama Saldırıları, Zararlı Yazılımlardan Korunma, Güvenlik Yazılımları hakkında bilgiler verdi.

 

Uzman Ceylan, internet dünyasında karşılaşabilecek virüs, zararlı yazılımlara karşı, personelin dikkat etmesi gereken güvenlik kurallarını anlattı.

 

Bilgi güvenliğinin en önemli parçası kullanıcı olduğunu kaydeden Ceylan; en büyük tehlike aslında kullanıcıların oluşturdukları güvenlik açıklarıdır. Hackerlerın çoğunlukla kullanıcı hatalarını kullanarak bilgiye ulaşırlar. Kişi kendi şifrelerini ve kurum şifrelerini kimseyle paylaşmamalıdır. Şifrenizi oluştururken kendinize özel bir yere yazarak rakam, özel karakter ve büyük küçük harflerin kullanılması ile daha güçlü şifrelerin oluşturursunuz”dedi.

Bu haber toplam 892 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim