• İstanbul13 °C
  • Ankara6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BELEDİYE TARIM ARAZİLERİNDE HASAT VAKTİ
17 Temmuz 2021 Cumartesi 13:07

BELEDİYE TARIM ARAZİLERİNDE HASAT VAKTİ

Büyükşehir Yasasıyla birlikte Seydişehir Belediyesi mülkiyetine geçen tarım arazileri, Seydişehir Belediyesi tarafından tarımsal faaliyetlerle değerlendirilmeye devam ediyor.

Konya’nın en verimli tarım arazilerinden birisi olan Suğla ovasındaki belediye ait arazilerde ekimi yapılan ürünleri hasat eden Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, biçerdöver kullandı, hasatların rekoltesini kontrol etti.

 

Belediyeye ait arazileri değerlendirerek sosyal yardımlarda değerlendirdiklerini söyleyen Başkan Tutal, “Büyükşehir yasasıyla birlikte belediyemiz mülkiyetine geçen tarım arazilerimizi daha verimli bir şekilde değerlendirmeye devam ediyoruz. Konya’mızın en verimli tarım alanları arasında yer alan Suğla ovamızdaki tarım arazilerimizi de bu kapsamda değerlendirerek tohumları toprakla buluşturmuştuk. Bugün ise daha önce ekimini gerçekleştirdiğimiz tahıl ürünlerinden biri olan buğdayın hasadını gerçekleştiriyoruz. Her şeye rağmen bu yıl da Cenab-ı Allah’ın lütfuyla bereketli bir hasat dönemi geçiriyoruz. Suğla ovası üzerinde yer alan tarım arazimizin birçoğunda bugün hasat bayramı var. İlçemize hayırlı olmasını diliyor, tüm çiftçilerimize bereketli bir hasat dönemi diliyorum” dedi.

 

Başkan Tutal, “hasadını gerçekleştirdiğimiz ürünleri şehrimiz ekonomisine katma değer olarak kazandırıyoruz. Belediyemizin öz bütçesine kazandırdığımız ürünlerimizi ilçemize daha çok hizmet olarak dönüşümünü sağlıyoruz. Bunun yanında her gün 400 haneye sıcak yemek ulaştıran aşevimizin mutfağında da değerlendirdiğimiz bu ürünlerle hemşehrilerimizin hayır dualarını alıyor, hem de Kuğulu Parkta 4 mevsim konaklayan kuş çeşitleri ve doğada bulunan diğer kuş çeşitlerinin de beslenmesine vesile oluyoruz. Tekrardan hasadımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyor, tüm çiftçilerimize de bereketli bir hasat dönemi diliyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 938 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim