• İstanbul23 °C
  • Ankara17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BELEDİYEDEN “ATIKLARINI SIFIRLA GELECEĞİNİ KORU” EĞİTİMİ
25 Mayıs 2024 Cumartesi 10:10

BELEDİYEDEN “ATIKLARINI SIFIRLA GELECEĞİNİ KORU” EĞİTİMİ

 

Seydişehir Belediyesi sıfır atık çalışmaları kapsamında farkındalık eğitimleri ve etkinliklerine devam ediyor.

 

Seydişehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü öncülüğünde başlatılan “atıklarını sıfırla geleceğini koru” sloganı ile ilk ve ortaokullarda sıfır atık eğitimleri gerçekleştirildi.

 

Merkez ve Kırsal mahallerimizde eğitim gören yaklaşık Bin 500 ilk ve ortaokul öğrencisine İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından eğitim verildi.

 

Gelecek nesillere daha yaşanılabilir ve daha temiz bir çevre bırakmak amacı ile çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, çevre ve sıfır atık bilincinin oluşması, gelecek nesillere daha temiz, daha yaşanabilir bir çevre bırakılması adına sıfır atık eğitimleri gerçekleştirdiklerini kaydetti.

 

Başkan Ustaoğlu, “Belediyemiz İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz tarafından “atıklarını sıfırla geleceğini koru” sloganı ile düzenlenen eğitimler ile israfın önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması, atık miktarının azaltılması, atıkların ayrı toplanarak geri dönüştürülebilir atıkların ekonomiye geri kazandırılması konusunda neler yapabileceği anlatılarak daha yaşanabilir bir çevre için üzerimize düşen sorumluluklara dikkat çekiyoruz.

 

Amacımız geleceğimiz olan çocuklarımıza doğal varlıklarımızı korumamızın ne kadar önemli olduğunu doğa dostu tüketim alışkanlıkları edinmemiz gerektiğini, atık yönetimi gibi konularda farkındalıklarımızı geliştirmeyi öğretebilmektir.

 

Bu doğrultuda bir taraftan kurum olarak sıfır atık çalışmalarımızı devam ettirirken diğer taraftan geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sıfır atık farkındalığı kazandırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 253 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim