• İstanbul15 °C
  • Ankara11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BELEDİYEDEN SOKAK HAYVANLARINA EV VE KULÜBE
11 Ocak 2020 Cumartesi 10:34

BELEDİYEDEN SOKAK HAYVANLARINA EV VE KULÜBE

Seydişehir Belediyesi soğuk ve yağışlı havalarda sokakta yaşayan kedilerin ve köpeklerin daha rahat ve sıcak bir ortamda yaşamını devam ettirebilmesi amacıyla kedi ve köpek evi bıraktı.

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal Sokak Hayvanları konusundaki hassasiyetini kalıcı hizmete dönüştürme çalışmaları sürüyor.

Kış aylarının etkisini göstermeye başladığı bu aylarda soğuk ve yağışlı havalardan hayvanların etkilenmemesi için Seydişehir Belediyesi ilçenin muhtelif bölgelerine ve Çöp Toplama alanına içerisinde birçok sokak hayvanın barınabileceği evler yerleştirdi.

Sokak hayvanlarının bu kulübelerde kışı daha iyi geçirecek, soğuktan da bir nebze olsun korunmuş olacaklarını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal; Seydişehir Belediyesi olarak imkanlarımız dahilinde sokak hayvanlarımıza sahip çıkmaya çalışıyor, onlar için daha iyi yaşam koşulları sağlamaya devam ediyoruz. Sokak hayvanları da bizim bu dünyayı paylaştığımız varlıklardır. Belediyemiz bu kapsamda birçok yerde sokak köpekleri, kedileri ve kuşları için yaptığı bazı uygulamalarına yenilerini ekleyerek devam ediyor. Bizler yaşadığımız ortamda hayvana, doğaya ve insana karşı merhametli olmamız gerekir. Bu nedenle Belediye olarak kışın kardan, yağıştan, soğuktan korunması için kulübeler,yazın ise aşırı sıcaktan korunmaları susuzluğunu ve açlığını gidermesi için su ve mama kapları bıraktık" dedi.

Bıraktıkları kedi evlerinin de vatandaşlar tarafından hassasiyet gösterilerek korunması noktasında kendilerine yardımcı olmalarını isteyen Başkan Tutal;Kedi evlerimiz ve köpek kulübelerimiz kesinlikle vatandaşlarımızın evde bakamadıkları yavru veya hasta kedilerin bırakıldığı bakım merkezi veya barınak değildir. Biz sokak köpeklerimize ve kedilerimize kış döneminde sığınabilecekleri sıcak bir yuva kazandırırken, onların beslenmelerini de ihmal etmek istemiyoruz. Bu köpek evlerine yine Belediyemizin de desteğiyle gönüllü vatandaşlarımızla beraber haftanın belli günlerinde beslemeler yapacağız. Bizim hemşehrilerimizden isteğimiz ve beklentimiz; ‘Belediye gelip baksın’ olayından ziyade halkımızın bilinçlenerek bu konuda bu hayvanlar için neler yapabiliriz, buna bakmamız gerekiyor. Hayvanları sevip, besleyip zarar vermezsek, inanın saldırgan olmazlar. Ben bu tür sahip çıkılan hayvanlardan kolay kolay saldıranına hiç denk gelmedim, ya açtır ya da kışkırtılmıştır.”diye konuştu.

Bu haber toplam 858 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim