- 10:03 - SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ 5.KİTAP GÜNLERİ BAŞLIYOR
- 10:00 - SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI
- 09:58 - SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIK KUPASI VOLEYBOL TURNUVASI KURALARI ÇEKİLDİ
- 09:55 - İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Tunç: ‘Türkiye’nin Uluslararası Alanda Ortaya Koyduğu Stratejik Kriz İletişim Modeli Çözüm Odaklı”
- 09:53 - İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğünden Şehit Annesine Anlamlı Ziyaret
- 09:50 - Erkılınç: Deprem bölgesindeki muafiyetleri uzatacağız
- 09:45 - Bahçeşehir Koleji Selçuklu Kampüsü öğrencilerinden ÇAĞAN’ a DESTEK KERMESİ…
- 09:43 - KENT KONSEYİ ENGELSİZ MECLİSİNDEN PSİKODESTEK SEMİNERİ
- 09:38 - Seydişehir Meslek Yüksek Okulu Engellilik Farkındalığı etkinliği düzenledi...
- 09:35 - Özel Eğitim Uygulama Okulu Kermes Düzenledi...
- 09:32 - Mahmut Esat Ortaokulundan. Açık Hava Konseri...
- 09:29 - Seydişehir’de Geleceğin Sporcuları Yetenek Taramasıyla Belirleniyor..
- 16:21 - AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ARIN’IN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI
- 10:27 - Erkılınç: Basın Ahlak şikâyetlerini raftan indirdik
- 09:10 - BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN ANNELER GÜNÜ MESAJI
Abdullah LEBLEBİCİ / Haber Köşe Yazarı





Belediyenin bu yatırımı alkışlanır, darısı sebze pazarına
Ülke olarak doğal kaynaklarımız, (petrol, doğalgaz) yetersiz. Petrol ve doğalgaz için milyarlarca dolar para ödüyoruz.
Günümüzde ucuz enerjiye sahip olan her alanda gelişim gösterebiliyor. Ülkemizde ne yazık ki yeterli petrol ve doğalgaz kaynaklarımız yok. Bu sebeple sahip olduğumuz enerji kaynakları için (güneş, rüzgâr, hidroelektrik ve kömür) alt yapı yatırımlarını yapmak birinci derecede önceliğimiz olmalı.
Devlet olarak petrol ve doğalgaz için yabancı ülkelere milyarlarca dolar öderken, kendi insanımız da bu enerjilerden faydalanmak için binlerce lira ödemek zorunda kalıyor.
Durum böyle olunca sahip olduğumuz enerji kaynakları, (güneş, rüzgâr, hidroelektrik ve kömür)’den azami şekilde faydalanmak için gerek kamu gerekse özel olarak yatırım yapmaya mecburuz.
Bu girişi yaptıktan sonra Belediyenin kendi enerjisini üretmek için yatığı yatırımdan bahsetmek istiyorum.
KENDİ ELEKTİĞİNİ ÜRETİYOR
Seydi Şifa Termal Tesisleri, Güneş Enerji Sistemi (GES) Projesi ile kendi elektriğini kendi üretmeye başladı.
Elektrik ihtiyacını GES Projesi ile karşılayan Termal Tesisler 446 KW elektrik üreterek, yılda 2 milyon 400 bin liralık tasarruf sağlıyor.
Yıllık 2 milyon 400 bin liralık tasarruf ciddi bir rakam. Konuyu iki yönlü düşünmemiz gerekiyor. Birincisi Belediye 2 milyon 400 bin lira tasarruf yapıyor, ikincisi enerji üreterek hem ülke ekonomisine hem de gayri safi milli hasılaya katkı sağlıyor.
Güneş enerjisinden elektrik üretmede konum olarak Ülkemiz oldukça iyi bir yerde bulunuyor. Ne yazık ki yakın zamana kadar gerekli önemi vermedik.
Şimdilerde ise Ülkenin hemen hemen her bölgesinde Güneş enerjisi (GES) yatırımları yüz güldürüyor. Bu oldukça sevindirici.
Bu arada şunu da belirteyim, yapılan yatırımlar ile Seydişehir Güneş Enerjisi Santrali (GES) alanında ülkemizin önde gelen yerleşim birimleri arasında yerini almış durumda.
DARISI SEBZE PAZARINA
Seydi Şifa tesislerinin kendi elektriğini üretmeye başlamasının ardından aklıma hemen sebze pazarı geldi.
Mevcut Sebze Pazarının çatı kısımları Seydi Şifa tesislerinin çatısından en az 5 kat daha büyük. Konum olarak da oldukça elverişli bir yerde bulunuyor.
Bu sebeple buranın da Güneş enerjisi üretmek için kullanılması Belediye ye ciddi anlamda katkı sağlayacaktır.
Seydi şifa tesislerinin yıllık 2 milyon 400 bin liralık tasarruf sağladığı göz önüne alınır ise yaklaşık 5 katı büyüklüğünde olan Sebze pazarından ise yıllık 12 milyon liralık tasarruf sağlamak mümkün.
Belediye’ nin başta makine parkı olmak üzere, hizmet binasında kullandığı elektriği sebze pazarının çatısına kuracağı güneş enerjisi sistemleri ile üretmesi mümkün.
Belediye başkanını Seydi Şifa tesislerinin çatısına GES sistemi kurduğu için hem tebrik hem de teşekkür ediyorum.
Diğer yandan Başkan Mehmet Tutal’a sebze pazarının çatı kısımlarına da GES sistemini kurmasını öneriyorum. Kalkınmayı yerelden başlatmak gerektiğine göre her birimize önemli görevler düşüyor.
Ülke olarak Güneş enerjisinden azami şekilde faydalanmak, enerji giderlerimizi azaltacağı için, rekabet gücümüzü de artıracaktır.
Belediyenin bu yatırımı alkışlıyorum, darısı da sebze pazarına diyorum.
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYAYA ÖRNEK PROJE
Belediye spor evinde Yıldızeli spora kükredi
CHP kongresine doğru
Barınaktaki köpeklere kuduz aşısı yapıldı
600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması
Seydişehir’de ‘SEYDİ’ markalı kimyasal ürünleri üretiliyor
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EYLEM PLANI’NA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMA REHBERİ
BAŞKAN TUTAL'DAN 15 TEMMUZ MESAJI

- İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğünden Şehit Annesine Anlamlı Ziyaret
- İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürü Tunç: ‘Türkiye’nin Uluslararası Alanda Ortaya Koyduğu Stratejik Kriz İletişim Modeli Çözüm Odaklı”
- SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ BAŞKANLIK KUPASI VOLEYBOL TURNUVASI KURALARI ÇEKİLDİ
- SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ ANNELER GÜNÜNÜ KUTLADI
- SEYDİŞEHİR BELEDİYESİ 5.KİTAP GÜNLERİ BAŞLIYOR
Haber Yazılımı: CM Bilişim