• İstanbul14 °C
  • Ankara21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Birlik başkanı Çamlı, asıl para arı sütünde
18 Mayıs 2019 Cumartesi 09:44

Birlik başkanı Çamlı, asıl para arı sütünde

Seydişehir Küpe bal üreticiler birliği Başkanı Ahmet Çamlı, son yıllarda ekonomik yönden büyük bir rağbet gören arı sütü üretimine önem verdiklerini söyledi.

Arı sütü üretiminin ekonomiye büyük katkı sağladığına dikkat çeken Başkan Ahmet Çamlı, kilosu 5-7 bin TL arasında değişen bu ürünün iyi bir gelir kaynağı olduğunu vurguladı.

Arı sütü üretimiyle ilgili çalışmalar yaptıklarını kaydeden Çamlı, şöyle konuştu: “Seydişehir’de yılda 5 kilo üretiyoruz. Kavanoz kavanoz, bal üretiyoruz ama en kıymetli olan arı sütünü üretmiyoruz. Geçtiğimiz günlerde 78 üyemizden, 22’sine eğitimler verildi. Bir bal üreticisi bir yıl boyunca 10 kilo arı sütü yapar. Kilosunu 5 bin TL’den hesap edersek yılda 50 bin TL kazanır. Aylık gelir olarak baktığınızda arı sütü çok kazançlı bir iş oluyor. Kolları sıvadık. Boş durmak yok çalışacağız, üreteceğiz, kalkınacağız. Ayrıca arı sütünün kansere karşı etkin rol oynayan ürünlerin başında geliyor. Unutkanlığa karşı ve hafıza güçlendirmek için kullanılan, hastalıklara karşı vücut direnci artıran arı sütü hipertansiyona karşı yararlı olan bir ürün olarak tavsiye ediliyor. Alzheimer hastalığına karşı kullanılıp doğal bir antidepresan özelliği taşıyan arı sütü hücre yenilenmesini hızlandırıyor. Sağlık alanındaki etkileri göz önüne alınırsa arı sütü, bal satışının yanında büyük kazanç sağlıyor.’’ dedi.

Bu haber toplam 946 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim