• İstanbul12 °C
  • Ankara14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BUTİK ÇARŞI İNŞAATI BAŞLADI
03 Aralık 2022 Cumartesi 11:24

BUTİK ÇARŞI İNŞAATI BAŞLADI

 

Seydişehir Belediyesi tarafından Konya-Antalya Çevre yolu üzerinde hayata geçirilecek olan Üreten Kadınlar Projesi kapsamında Butik Çarşı inşaat çalışmaları başladı.

 

Çevre yolu Marangozlar Sanayi karşısında başlayan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir ekonomisine katkı sağlayacak çalışmanın kısa sürede tamamlanacağını kaydetti.

 

Hayata geçirilen Butik Çarşı ile Seydişehirli üretici kadınların ürettiği ürünlerin daha fazla katma değer sağlayacağını, Seydişehir’in ürünlerinin markalaşacağını kaydeden Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “SEYDİKOOP projesi kapsamında üreten hanım kardeşlerimiz ürettikleri yöresel ürünleri ve el işlerini burada katma değere dönüştüreceğiz. Üreten kadınlarımıza hem istihdam olanağı sağlamış olacağız hem de Seydişehir ekonomisine katkı vereceğiz. Bir yandan katma değer ve istihdam üretirken diğer yandan da üretici kadınlarımızın ürettiği ürünlerin markalaşması için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 33 Adet ahşap dükkandan oluşan 5 milyon liraya maliyeti olan çalışmamızın yapımına başladık ve bahar aylarıyla birlikte tamamlamayı hedefliyoruz. Antalya-Konya Çevre yolu üzerinde seyahat eden vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağı Tuvalet ve Mescit çalışması da bu proje kapsamında vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.

 

Daha önce Seydişehir’e kazandırılan Unlu Mamüller ve Butik Dükkanlar projesiyle yöresel ürün satış stantları projesinin bütünleşeceğini de kaydeden Başkan Tutal, “Daha önce Konya-Antalya çevre yolu üzerinde ilçemize kazandırdığımız unlu mamüller ve butik dükkanlar projemiz ile Yöresel Ürün Satış Stantları projemiz bütünleşecek. Seydişehirli üretici kadınlarımızın SEYDİKOOP projesi kapsamında ürettiği ürünler ilçemize katma değer sağlayacak ve yöresel ürünlerimiz markalaşacak. Bahar aylarında bitirmeyi hedeflediğimiz projemizin Seydişehirli üretici kadınlara hayırlara vesile olmasını ve bol kazançlar getirmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1234 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim