• İstanbul18 °C
  • Ankara20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CAMİLERE DEZNEFEKTANLAR YERLEŞTİRİLDİ
03 Ekim 2020 Cumartesi 10:13

CAMİLERE DEZNEFEKTANLAR YERLEŞTİRİLDİ

Seydişehir Belediyesi Koronavirüs salgınına karşı hijyen çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebeti ile Seydişehir Belediyesi tarafından merkez ve kırsal mahallelerde bulunan camilere kişisel hijyene yönelik el dezenfektanları yerleştirildi.

Pandemi sürecinin devam ettiğini kaydeden Başkan Tutal; “ bizlere düşen görev maske, mesafe, hijyen noktasında elimizden geleni yapmak. Bu güne kadar resmi kurumlarımıza dezenfektan noktasında ilçemizde desteklerimiz devam etmişti. Camilerimizde normal hayat kısmi olarak devam ediyor. Bundan dolayı Seydişehir merkez ve dış mahallelerimizde bulunan tüm camilerimize dezenfektan montajımıza başladık. İnşallah en kısa sürede bu pandemiden kurtulmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Camiler ve din görevlilerinin toplumdaki önemine değinen Belediye Başkanı Mehmet Tutal;" Camilerimiz bir ibadet yeri olmanın yanı sıra toplumumuzu birleştirici özelliği ile insanın maneviyatını güçlendiren, moral veren yerlerdir. Camilerimiz, insanların ortak bir yerde buluştuğu, kardeşlik duyguların, hoşgörü anlayışının, birbirimize olan sevginin güçlendiği kutsal yerlerdir. Camiler, içerisinde başka hiçbir yerde bulamayacağımız çok özel bir huzur ve haz kaynağıdır” dedi.

Toplum olarak birbirine kenetlenmenin en önemli kaynağının camiler olduğunu belirten Başkan Tutal; “camiler, ibadetin yanı sıra mümin bilincini inşa etmek, gönülleri imar etmek, birlik-beraberlik ve kardeşliği pekiştirerek İslam’ın toplumsal boyutlarını geliştirmek için büyük bir göreve sahiptir. Camilerimizde hizmet veren din görevlilerimizde toplum hayatında büyük ve önemli işlevler görmektedir. Camilerimizde görev yapan din görevlileri günün her saatinde vatandaşla bir arada olup, iletişim kuran ve onları iyi ve güzele yönlendiren, toplumsal dayanışmaya, milli birlik ve beraberliğin sağlanmasına katkıları büyük olan insanlardır. Bu yönüyle din görevlileri birleştirici, bütünleştirici ve barıştırıcı yönüyle de öne çıkmaktadır. Zengin fakir, amir memur, yaşlı genç herkesi bünyesinde toplayan, aynı safta omuz omuza hep birlikte ibadet ettiğimiz camilerimizde onurlu bir görev ifa eden din görevlilerimizin ve tüm İslam aleminin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutlarım” dedi.

Bu haber toplam 845 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim