• İstanbul13 °C
  • Ankara17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"ÇANAKKALE ZAFERİ, VATAN TOPRAKLARIMIZA GÖZ DİKEN EMPERYALİSTLERE VURULMUŞ BİR TOKATTIR"
21 Mart 2020 Cumartesi 10:06

"ÇANAKKALE ZAFERİ, VATAN TOPRAKLARIMIZA GÖZ DİKEN EMPERYALİSTLERE VURULMUŞ BİR TOKATTIR"

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 105. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Tutal Çanakkale Deniz Zaferinin, Birinci Dünya Savaşı içinde ayrı bir özelliği olan, tarihin akışını değiştiren, bağımsızlığı uğruna canını vermekten çekinmeyen Türk milletinin kahramanlık destanı olduğunu kaydetti.

Türk milletinin Çanakkale'de elde ettiği üstün başarısı ile tüm dünyaya, bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda, karşısında hiç bir gücün duramayacağı mesajı verdiğini ifade eden Başkan Tutal "Çanakkale destanı, Bu Aziz Milletin bütün dünyaya karşı onurunu, şerefini, namusunu ve bağımsızlığını, kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz bir şahlanış ve diriliş destanıdır. Bu mukaddes yurt topraklarının korunması ayrıca bayrağımızın dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen bu mücadeleyi millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz. Bu sorumlulukla da davranmalıyız.

Tarihimizde unutulmaz iz bırakan, 250 bini aşkın şehidimizin ve yüz binlerce gazimizin bizlere armağan ettiği bir destanın; Çanakkale zaferinin 105. yıldönümünü büyük bir gururla kutluyoruz. Çanakkale Zaferi, vatan topraklarımıza göz diken ve işgale kalkışan emperyalist ,sömürücü vahşete vurulmuş bir tokattır. Bir yandan da bu destan; Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasına zemin hazırlayarak; çökmek üzere olan bir imparatorluğun küllerinden yeni bir devletin doğacağı müjdesini vermiştir." Ya İstiklal, Ya Ölüm" diyerek Çanakkale'yi geçilmez kılan binlerce şehidimize, bizlere bu cennet vatanı bıraktığı için minnettarız" dedi.

Bu zaferin şehitlerimizin kanlarıyla yazıldığının unutulmaması gerektiğini dile getiren Başkan Tutal, "Bize emanet edilen bu kutsal topraklar için canlarını feda eden milletimizin, nasıl bir vatan sevgisi ve iman ile çarpıştıklarını iyi anlamamız gerekiyor. Çanakkale'nin kızıla boyandığı o günleri rabbim yeniden yaşatmasın. Çanakkale ruhunun tüm ülkemizde tekrar dirilmesini temenni ediyorum. Zaferimizin 105.yıldönümü kutlu olsun"

Bu haber toplam 755 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim