• İstanbul19 °C
  • Ankara16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CANLIYA SAYGI MEDENİYETTİR
17 Ağustos 2019 Cumartesi 08:57

CANLIYA SAYGI MEDENİYETTİR

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, son günlerde sosyal medya üzerinden sokak köpeklerinin öldürülmesi ve aç susuz bırakılması konusunda yapılan açıklamalara açıklık getirdi.

 

Belediye Başkanı Mehmet Tutal, son günlerde sosyal medya üzerinden başlatılan sokak köpeklerini Belediye Personeli tarafından toplanarak, öldürüp ıssız yerlerde açlığa susuzluğa terkedildiği, konusunda sosyal medya hesaplarında paylaşım yapan vatandaşlarımızın yorumlarını okudum ve bu yorumlar beni oldukça üzdü"dedi.

 

Hergün kendilerine sokak köpeklerinin tehlike yarattığı konusunda sayısız ihbar geldiğini kaydeden Başkan Tutal; vatandaşlarımız tarafından sokakta yaşayan saldırgan olduğunu ve insanlara zarar veren saldırgan köpeklerin toplanarak belediyemize ait barınağa alıyoruz. Fakat takdir edersiniz ki bu saldırgan hayvanları alabilmemiz için kendilerine iğne atılıyor.Bu iğnenin etkisi ile hayvanlarımızı bayılıyor ve ekiplerimiz bulundukları bölgeden alarak barınağa götürüyorlar.Burada gerekli tedavileri veteriner hekimler tarafından yapılarak, gerekli ilaçları, aşılamaları ve bakımları devam ediyor "dedi.

 

Belediye ekipleri tarafından alınan köpeklerini öldürülmediğini veya açlığa terk edilmediği kaydeden Başkan Tutal; personelimizin amacı köpekleri o bölgeden uzaklaştırarak barınak alanına götürmektir. Fakat yolda bazı hayvansever vatandaşlarımızın olayı tam olarak anlamadan sosyal medyada paylaşım yaparak bizleri suçlamaya yönelik paylaşımlarda bulunuyorlar.

 

Ayrıca Konya Büyükşehir Belediyesine İlçemize barınak yapılması konusunda birçok kez müracaat ettik. İlçemize ait sokak hayvanları mağduriyetlerinin önlenmesini sağlamak amacıyla Konya Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte bir barınak yapılması ile ilgili yer tahsisini tamamladık. Başıboş hayvanlar ile ilgili çalışmaların daha verimli bir hale getirilmesi amacı ile hazırlamış olduğumuz hayvan barınağı projemizin çalışmaları devam ediyor. Yapılacak olan hayvan barınağımızda klinik binası, yemek hazırlama bölümü, karantina bölümü, açık gezinti alanlarımız olacak. Ayrıca vatandaşlarımız yapacağımız bu modern barınak sayesinde sokak hayvanları ile yaşadığı büyük problemden kurtulmuş olacak" dedi.

 

Yaralı sokak hayvanları veya hayvanların bakımı konusunda her zaman duyarlı olduklarını kaydeden Başkan Tutal; vatandaşlarımızın tarafında bize iletilen veya getirilen yaralı hayvanlarımızın her zaman bakımlarını üstlendik. Belediyemizin imkanlarıyla yeri geldi Konya 'ya tedavi amacıyla yolladık.Yaralı halde bulunan kanatlı hayvanlarımızın bakımlarını üstlendik.Bununla ilgili çalışmalarımız internet sitemizden görebilirsiniz.

Sahipsiz gezen köpeklerin okula giden öğrencilerimize saldırması üzerine ailelerden gelen şikayetleri değerlendirirken bile hiçbir zaman bir canlının katledilmesi veya ıssız yerlerde aç susuz bırakılması taraftarı olmadık.Belediyemizin imkanları

doğrultusunda ve hayvansever bir vatandaşımız ile birlikte Eski Demirciler Sanayi arkasında bulunan bölgede bu köpeklerin bakımını yapmaktayız. Evrende var olan her canlının yaşam hakkı vardır.Medeni olmanın göstergelerinden birisi doğaya,insana , canlıya duyulan saygıdan geçmektedir. Her canlı yaşayan bir organizmadır.Birbiriyle arasında kopmaz bir ilişki ağı vardır.Doğanın bir bütün olduğu inancından yola çıkarak sadece yeşile değil, yeşilin içinde barındırdığı tüm canlılara karşı sorumluluğumuz olduğunu düşünüyoruz. Empati, merhamet, sorumluluk gibi duyguların gelişiminde hayvan sevgisi ciddi bir paya sahiptir. Tüm canlıların eşit doğduğu ve eşit yaşam hakkına sahip oldukları bir gerçektir.Bizim medeniyetimiz canlıya saygı duymuştur. Ve sordum "Sarı Çiçeğe" diye şiir yazıp, bir çiçeğe seslenen Yunus Emre'yi edebiyatta başına taç etmiştir.Çünkü canlıya saygı duymak medeniyetin kendisidir"

Bu haber toplam 907 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim