- 08:50 - SEYDİŞEHİR de İMAMOĞLU na 11.324 OY ÇIKTI
- 08:47 - Konya’daki Trabzonlular Geleneksel İftar Yemeğinde Buluştu
- 13:08 - BAŞKAN USTAOĞLU, ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ İLE İFTAR AÇTI
- 09:54 - Seydişehir Bilgehane'de "Baba-Oğul Teravih Buluşması"
- 09:53 - SEYDİŞEHİR TOKİ konutlarının su sayacı problemi çözüldü
- 14:08 - SEYDİŞEHİR’DE KAR KÜREME VE SOLÜSYON ÇALIŞMALARI
- 10:42 - BAŞKAN USTAOĞLU ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERLE İFTARDA BULUŞTU
- 10:40 - BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI
- 10:38 - 2026 KOP Mali Destek Çağrı Programı Başladı
- 10:34 - Seydişehir Bilgehane'de ''18 Mart Çanakkale Zaferi'' Programı
- 10:30 - Hızlı Tren Antalya-Isparta-Alanya-Basının gündeminde
- 10:26 - 18 Mart günü ŞEHİT AİLELERİ UNUTULMADI
- 10:22 - Başkan Uğur İbrahim Altay Gazetemizi Ziyaret etti
- 10:16 - 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Programı İcra Edildi
- 08:52 - BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ALTAY'DAN SEYDİŞEHİR'E ZİYARET
Abdullah LEBLEBİCİ / Haber Köşe Yazarı





Çarşı esnafı siteminde haklı, çalışmalar hızlandırılmalı,
Kazandığımız her şey için bir bedel öderiz. Hatta elimizde olanı kaybedince bile bedel öderiz.
Neye çok değer verirsek, istersek, mutlaka o oranda da külfeti vardır.
Bu kısa girişi yaptıktan sonra gelelim asıl meseleye. Malum, yol, su, kanalizasyon, ulaşım ve benzeri hizmetler yerel yönetimlerin asli vazifeleri.
İşe Belediye hizmetleri açısından baktığımız zaman Seydişehir’ in oldukça şanslı olduğunu söylemek abartı olmaz.
Hatırlanacağı üzere ilçenin ana arterleri geçtiğimiz yıllarda alt yapısı tamamlanarak asfalt kaplaması yapıldı.
Seydişehir’ in yol standartlarını artırmak amacı ile devam edilen çalışmalar çerçevesinde, İncesu Yolu Metehan Caddesi, Manastır Yolu Süleyman Şah Caddesi, Mevlâna Caddesi, Hürriyet Caddesi, Bozkır Yolu, Hububat Borsası Bilge Kaan Caddesi, Bahçelievler ve Saadetler mahallelerine 200 bin metrekare sıcak asfalt serimi daha önce tamamlanmıştı.
Bugünlerde Ortakaraören mahallesinde de yoğun bir çalışma var. Kısa süre sonra tamamlacak.
ÇARŞI ESNAFININ SİTEMİ
Seyit Harun Projesi çalışmaları adım adım kendisini göstermeye başladı. Arasta çarşısında yapılan güzellikleri vatandaşlar görüyor.
Ancak; çarşı meydanında ki çalışmalar çok uzadı. Haliyle esnaflar da gecikmeden şikayet etmeye başladı.
Bugünlerde ekipler çalışıyor, haftada iki üç defa çarşı meydanı geziyorum, esnafları dinliyorum. Tamamlandığı zaman güzel olacağını söyleyen esnaflar hemen ardından soruyor.
“NE ZAMAN TAMAMLANACAK”
Çalışmaların hızlandırılması gerekiyor diyen esnaflara katılıyorum. Bu hızla yılsonuna tamamlanması zor görünüyor.
Bilenler, Proje de araç park alanları olmadığını ısrarla belirtiyorlar. Park alanları yok ise ileride sıkıntı olabilir.
Zira Seyit Harun Camii ve Hacı Abdullah Efendi türbesi gibi iki önemli ziyaret mekanına sahibiz. Gerek cami, gerekse Türbeye özellikle ilçe dışından sürekli ziyaretçi trafiği var.
Bu sebeple mutlaka park alanları oluşturulmalı.
Vatandaşların dediği gibi park alanı yok ise yapım aşamasında proje değişikliği yapmak mümkün.
Aksi takdirde yarın çok geç olabilir.
Malum Ziraat Bankası hizmet vermeye başlayınca, vatandaşlar zorunlu olarak çarşı meydanına geliyor.
Bu bölgede park alanları oluşturulmaz ise sadece bankaya gelen vatandaşlar mecbur olarak araçlarını Hürriyet Caddesi, eski garaj civarı vesaire yerlere park edecekler.
Bu bölgelerde zaten bir yoğunluk var, daha da artarsa ne olacak?
Öncelikli olarak, inşaat hızlandırılmalı, bununla birlikte şayet yok ise araç park alanları proje değişikliği yapılarak oluşturulmalı.
Yarın çok geç olabilir.
Arkadaşına Gönder
Yazdır
Yukarı
KONYA BÜYÜKŞEHİR’DEN DÜNYAYA ÖRNEK PROJE
Belediye spor evinde Yıldızeli spora kükredi
CHP kongresine doğru
Barınaktaki köpeklere kuduz aşısı yapıldı
600 yıllık meşe palamudu ağacına tescil çalışması
Seydişehir’de ‘SEYDİ’ markalı kimyasal ürünleri üretiliyor
“UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE EYLEM PLANI’NA YÖNELİK İLETİŞİM STRATEJİSİ UYGULAMA REHBERİ
BAŞKAN TUTAL'DAN 15 TEMMUZ MESAJI
Haber Yazılımı: CM Bilişim