• İstanbul14 °C
  • Ankara21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP fener alayı düzenledi
23 Mart 2019 Cumartesi 10:19

CHP fener alayı düzenledi

Seydişehir İlçe Örgütü 18 Mart Çanakkale zaferi nedeniyle fener alayı düzenledi.

Çanakkale Zaferin 104 yıldönümünde dolayısıyla düzenlenen fener alayına, Hükümet binasının önünden Çanakkale Şehitleri için yapılan Duanın ardından başlayan yürüyüşe çok sayıda partili katıldı.

CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel 104 yıl önce bugün Çanakkale’de emperyalist güçlere karşı destansı bir başkaldırı ile Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmış oldu. Bu direniş sadece Türk milletine umut olmakla kalmadı bütün mazlum milletlere örnek oldu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün tarih sayfasına çıktığı, Şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakâr mücadelesi ile büyük bir zafere dönüşen Çanakkale Savaşı, modern Türkiye’nin kurulması ve ülkemizin bugüne gelmesini sağlamıştır.

Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bağımsız Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasını sağlayan ve yaşaması için canını veren bütün şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum.” dedi

Yürüyüşte konuşan CHP il başkanı Barış Bektaş " Kimsenin Milletimizi Zillet terörist ve sair gibi kavramlarla bölmeye parçalamaya ve nifak tohumları etmeye hakkı yok. Bakım Çanakkale'ye gezenler bilir o memlekette her kimlikten insanlar yaşamakta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 104. yıl dönümünde büyük zaferin tüm kahramanlarını, bu topraklar için toprağa düşmüş pak alınları öpülesi tüm şehitlerimizi şükranla anıyorum" dedi.

Programa CHP Konya il başkanı Av Barış Bektaş, Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel Seydişehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Katlav çok sayıda partili katıldı.

Sadece Türk Bayraklarının taşındığı Program Hükümet Binası önünde Başlayan Program Atatürk Caddesi Milli Egemenlik Caddesi Seyyid Harun Bulvarı, Hürriyet Caddesinde yürüyen binlerce vatandaşın katılımı ile tekrar başladığı yerde İstiklal Marşının okunması ile sona erdi.

Bu haber toplam 799 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim