• İstanbul13 °C
  • Ankara13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP İLÇE BAŞKANI ORHAN ÖZEL ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI
11 Ocak 2020 Cumartesi 11:16

CHP İLÇE BAŞKANI ORHAN ÖZEL ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜNÜ KUTLADI

Sayın Basın Emekçisi kardeşlerim;

Bugün 10 Ocak; Basın Emekçilerinin ekonomik ve sosyal anlamda haklarının büyük oranda geliştirilmesini sağlayan; 10 ocak 1961 tarih ve  212 sayılı yasa ile değiştirilmesinden sonra bugün,"Çalışan Gazeteciler günü" olarak kutlanmaktadır.

Unutulmamalıdır ki; Özgür Basın; Özgür toplum ve demokrasinin olmazsa olmazıdır. Siz yoksanız toplum sağır ve dilsizdir. Gazetecilerimizin düşüncelerini özgürce baskı altında olmadan ifade edebilmeleri hayati önem arz etmektedir.  Ancak bugün, Bu anlamda büyük baskılar altında olduğunuzun, kiminizin işsiz, kimi arkadaşlarınızın cezaevinde ve kiminizin de itibarsızlaştırıldığınızın bilincindeyiz. Çalışıp, haber yaptıktan sonra deyim yerinde ise ne İsa ne de Musa ya yaranamama duygusu içerisinde kalabildiğinizin bilincindeyiz.

Her şeye rağmen siz emekçi gazeteciler, dün olduğu gibi bundan sonrada halkın haber  alma ve gerçekleri öğrenme hakkını mesleğinizin ilkeleri çerçevesinde savunacağınıza olan inancımız tamdır. Bu zorlu ve o kadar da onurlu görevde sizlere kolaylıklar ve Başarılar diler, gününüzü kutlarım.

Orhan ÖZEL

CHP Seydişehir İlçe Başkanı

Bu haber toplam 1076 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim