• İstanbul20 °C
  • Ankara21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Seydişehir’de
02 Mart 2019 Cumartesi 11:46

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Seydişehir’de

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, partisinin Belediye Başkanı adayını desteklemek için Seydişehir’e bağlı Ortakaraören mahallesinde düzenlenen miting toplantısına katıldı.

Ortakaraören Hanönü meydanında ayakta alkışlanan Andüllatif Şener, alandaki konuşmasında CHP belediye başkan adayı Mehmet Katlav’a destek isterken iktidarı eleştirdi. Partililerine, gece-gündüz seçim çalışması yapmalarını tavsiye eden Şener, şunları söyledi:

'’Bu yerel seçimlerde partilerin genel politikaları da belirlenecektir. Şu anda tek başına hükmeden bir Cumhurbaşkanı vardır. Yeni sistem böyledir. Bakanların hiçbir hükmü ve yetkisi yoktur. Bizler bu seçimlerde ülkeyi batırmış bir iktidardan, ülkeyi kurtarmak için el birliğiyle mücadele edeceğiz. Siyaset, hizmet için toplumun kalkınması için yapılır ve siyaset kişisel zenginleşme için yapılamaz. Hazineyi maliyeyi damada bırakmış. 16 kuruluştan oluşan varlık fonunu kendisine bağlamış. Böyle devlet yönetimi mi olur. Bir siyasetçi sürekli olarak hep kendisine çalışmaya başlamışsa orada felaket var demektir.'' Dedi.

AK Partide siyaset yaptığı 2002- 2007 yılındaki çıraklık döneminden övgüyle söz eden Şener, "Çıraklık döneminde ekonomi de iyi şeyler oldu. Çünkü siyasi kadrolarda ustalar vardı. Ama hükümetin 10 yıllık ustalık döneminde memleketi perişan ettiler. Kriz teğet geçmedi, ülkeyi delip geçti.’’ diye konuştu.

1923- 38 yılları arasındaki 16 yılda Atatürk dönemi ve cumhuriyet kadrolarından söz eden Şener, ‘’O dönemde sanayi yoktu fabrika yoktu. Cumhuriyet kadroları toplanan milli gelirden ülkeyi imar ederek fabrikalar kurdular. 1926 yılında uçak fabrikası kurdular Menderes kapatıncaya kadar 112 tane savaş uçağı ürettiler. Hem Osmanlının borcunu ödediler hem gelecek kuşaklara fabrika açtılar. İstihdam yarattılar. Bunlar 16 yılda ne yaptılar milli gelirden aldıkları 16 katrilyon lira para topladılar. Dış borcu artırdılar bu da yetmedi o Cumhuriyet kadrolarının kurdukları fabrikaları sattılar. Devleti hortumlattılar. Hazineyi boşalttılar. Ustalık dönemlerinde memleketi batırdılar. Her seçim döneminde oyu bize verin ekonomiyi uçuralım dediler. Ekonomi uçtu ama uçurumdan aşağı uçtu. Ranta dayalı sistemle ekonomi kötü yönetiliyor. Kabahati ise ABD’ye çıkardılar. Buda tutmayınca depoculara manava marketlere suç buluyorlar. Bu da yetmedi Kılıçdaroğlu’nu sorumlu tutuyor. Hadi domates patatesi, soğanı onlar yaptı. Mazotu, gübre elektriğe, doğalgaz zamlarını kim yaptı? Hem yetkilisin, hem de sorumsuz olacaksın. 31 Mart seçimlerinde bu hükümete sorumlu olduğunu hatırlatmazsak bu memleket cayır cayır yanar. Vatandaş da sen sorumsuz sun diye oy verirse Bu hükümet azgınlaşır. Hükümeti hesaba çektirmek istiyorsanız oy vereceğiniz tek adres CHP olmak zorundadır.

Gündüzleriniz aydınlık, geceleriniz parlak, geleceğe dair umutlarınız gerçek olsun. Daha güzel günlerde bir olmak dileğimle Allaha emanet olun.

Şener, İl başkanı Av. Barış Bektaş, İlçe Başkanı Orhan Özel Belediye başkan adayı Mehmet Katlav ve parti yöneticileriyle birlikte, Kesecik, Bostandere, Gevrekli mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Bu haber toplam 1339 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim