• İstanbul23 °C
  • Ankara27 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP nin 97. Kuruluş yol dönümü mesajı
09 Eylül 2020 Çarşamba 09:06

CHP nin 97. Kuruluş yol dönümü mesajı

CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN KURULUŞUNUN 97. YILI KUTLU OLSUN
Cumhuriyet Halk Partisi Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel CHP’nin kuruluşunun 97. Yıldönümü nedeni ile bir Mesaj Yayınladı. 
Başkan Özel mesajında şu görüşlere yer verdi. CHP Kurtuluşun, Kuruluşun, Devrimlerin ve Emperyalizm karşısında Tam Bağımsız Türkiye’nin teminatıdır dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Büyük Önderin Cumhuriyet Kadrolarını oluşturmak için kurduğu iki önemli mirasından birisi ve en önemlisidir ..
Cumhuriyet Halk Partisi, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde 09 Eylül 1923’te halk fırkası adı ile kurulmuştur. Cumhuriyetin ilanından sonra 1924’te Cumhuriyet Halk Fırkası , 1935 yılında ise Cumhuriyet Halk Partisi adını almıştır. 1927 yılında Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik, Laiklik CHP’nin dört temel ilkesi iken; 1935 yılında Devletçilik ve Devrimcilik ilkeleri de eklenerek partinin amblemi altı oka çıkarılmıştır. CHP kurucusu ve ilk genel başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, ülkenin kurtarıcısı ve kurucu partisidir. Cumhuriyeti kuran, saltanatı kaldıran, hilafete son veren ve ulusal birliği sağlayan partidir. CHP Türkiye’nin birleştirici gücüdür. Cumhuriyetin ilanından sonra yapılan reformlar ile çağdaş Türkiye’nin temelini atan ve tüm mazlum milletlere örnek olan devletimizi kuran bir partidir. 2’nci dünya savaşından sonra bütün dünyada esen özgürlükçü ve demokratik gelişmeler sonucu parlamenter düzene geçilmesinin öncülüğünü de yapmıştır. 1950 yılında üstlendiği muhalefet görevi ile demokratik bir rejimde, muhalefetin görevini ve özelliğini de göstermiştir. 1960’lı yıllarda Türkiye’nin yaşadığı modernleşme sürecinin yansımaları ve köyden kente göç olaylarının artması gibi toplumsal olayların sonucu politikasını ortanın solu olarak belirlemiş ve siyasi yelpazede yerini almıştır. CHP çağdaş sosyal demokrasinin evrensel değerleri olan özgürlük, eşitlik ve dayanışma, emeğin üstünlüğü, gelişmenin bütünlüğü ile demokratikleşme kavramlarını geliştirme ve savunma misyonunu sonuna kadar savunmaya kararlı, koca bir çınardır.  97 yıllık tarihi geçmişini daha nice uzun yıllar sürdürecek ve siyasi yapısından taviz vermeden dünya durdukça var olacaktır. Bu koca çınarın gölgesinde toplanan tüm partili ve partisiz vatandaşlarımızın bu anlamlı ve güzel günü hepimize kutlu olsun.” ifadelerine yer verdi
Bu haber toplam 819 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim