• İstanbul16 °C
  • Ankara21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP’den, Cumhuriyet kahvaltısı
02 Kasım 2019 Cumartesi 10:47

CHP’den, Cumhuriyet kahvaltısı

CHP Konya İl Başkanlığı, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Dedeman Otel'de Parti üst yöneticilerinin de katılımıyla bir kahvaltı programı düzenledi.

CHP Konya İl Başkanlığının Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Dedeman Otelde düzenlediği kahvaltıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Konya İl Başkanı Barış Bektaş, Parti Meclisi Üyesi Bülent Ecevit Tatlıdil, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Gülsüm Filorinalı, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kollarıyla birlikte partililer ve sendika ve Sivil toplum kuruluşları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, “Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum. Partimizde kongreler başladı. Siyaseti hesapla değil, yürekle yaptığımız için kadın yoldaşlarımız ve partililerimizden ve gençlerimizden ciddi destekler aldık. Kendilerine teşekkür ediyorum. Parti içi siyaset değil, parti dışı siyaset yaparak vatandaşlarımıza ulaşmaya çalıştık. 25 ilçemizi ve köylerini gezdik. Bu süreçte AK Parti bize takip ekmekte zorlandı. İç Anadolu siyaset zorlu bir alandır. Millet İttifakına rağmen Cumhur ittifakı güçlükle kazandı. 31 Mart seçimlerinde 7 büyükşehir ve 45 ilçede belediye meclis üyelerimiz oldu. Tuzlukçu ilçesinde belediyeyi yeniden kazandık. Kadın Hareketinin temsilcisi İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na verilen ceza tüm demokratik kesime verilmiştir. Kadınlara tecavüz edenlere kıyafetlerinden dolayı ceza indirimi yapanlar. Canan hanıma bu cezayı uygun göndüler. Bilinmesini isterim ki Canan Kaftancıoğlu Yalnız değildir” dedi.

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “96 yıldır cumhuriyetin kazanımlarını harap eden bir iktidarla karşı karşıyayız. Tek başına bir kişi her şeye karar veriyor. Böyle bir yapı ülkemiz için tehlikeli olduğu kadar büyük bir zarar veriyor. Bu ülkede ne kadar İslami kurum varsa hepsini kuran CHP’dir. AK Partinin kurduğu herhangi bir İslami kurum yoktur. Onurlu ve şerefle siyaset yapan tek parti CHP’dir. Onun topyekûn çalışacağız. CHP söylemleriyle ve eylemleriyle toplumun yüzde yüzüne hitap edecek bir duruma gelmelidir. İnsanların inançlarına, tabularına karışmayıp, değer yargılarına saygı göstermeliyiz. İnsanların ortak kaygıları ve sorunlarını konuşarak, halka ulaşmalıyız.”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, “31 Mart’ta Millet İttifakı ve partimiz bir başarı hikayesi yazdı. Bu başarıda en büyük paya sahip olan partililerimize teşekkür ederim. Şimdi ülkemizde her şeyi çok daha güzel bir yapıya kavuşturma zamanıdır. AK Parti yıllardır ülkeyi yönetirken ayrıştırmacı bir yol izledi. Dış politikada ne yaptıkları ortadadır. İstikrar yok. Trump’un küstah mektubuna bir cevap bile veremediler. ABD ne dediyse yaptılar. O

mektuba en sert cevabı CHP vermiştir. Barış Pınarı harekatı devam ediyor. Harekatta sivil ve askeri şehitlerimiz oldu. Hepsine Allah’tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Bizler demokrasiden ve adaletten yanayız. İstanbul’da İmamoğlu su ve ulaşıma indirim yaptı. Oysa AK Parti’nin en çok oy aldığı şehirlerin başında olan Konya da ise hiçbir indirim yapmadığı gibi, Konyalılar Türkiye’nin en pahalı suyunu tüketiyor. Bizler, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerine, cumhuriyetim ve kazanımlarına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Sizlere güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’da Konya’da bulunmaktan mutlu olduğunu dile getirerek,

“Cumhuriyetimizin 96. Yılını kutluyoruz. Sizleri candan kutlayarak, alkışlıyorum. İstanbul dahil birçok şehrimizde seçimlerin kazanılmasının kahramanı Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve bütün partililerimizdir. 82 milyonun demokrasi seçimindeki başarısından dolayı bütün yakınlarınızı alkışlayın. Hikâyesi olmayan hiçbir iş başarılı olamaz. Cumhuriyetinde bir hikâyesi vardır. Cumhuriyetimiz kurulmuştur. İnsanları anlayan, dinleyen ve öğrenmeyi bilen bir anlayışla İstanbul’u aldık. Geçmiştin ders alarak geleceği konuşmayı ve ilkeleri seviyorum. Sonuçta her şeyin güzel olacağına inanıyorum. Her zaman inanan, direnen ilkeli ve örgütlü olan halk kazanmıştır. Birlikte hareket edersek başarmamak için hiçbir engel kalmıyor. Konya’da yan yana mücadele ederek Konya da kazanacağız. Sahici ve samimi olduğumuzda başarı daima bizimle olacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Canan Kaftancıoğlu’na CHP Konya İl Başkanı tarafından bir plaket verilirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel’e CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener tarafından plaket verildichp-kahvalti-1.jpgchp-kahvalti-2.jpg

Bu haber toplam 904 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim