




CHP’li Vekiller Seydişehir’de Esnafın ve Çiftçinin Sorunlarını Dinledi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, Konya Milletvekili Barış Bektaş, Konya İl Başkan Yardımcısı Hulusi Ağmaz, CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Seydişehir'de bir dizi ziyaret gerçekleştirerek esnaf ve çiftçilerin sorunlarını yerinde dinledi.
Heyet, ziyaretler kapsamında ilk olarak Seydişehir Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Kapkap ile bir araya geldi. Ardından Seydişehir Belediye Başkanı Hasan Ustaoğlu, Ziraat Odası Başkanı Ramazan Çınar ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İbrahim Aypar ziyaret edilerek görüş alışverişinde bulunuldu.
Ziyaretler sırasında açıklamalarda bulunan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, esnaf ve çiftçilerin uzun süredir ihmal edildiğini belirterek şunları söyledi:
“Ülkemizde yaşanan Covid sürecinden bu yana iktidar, esnafımızla, sanatkârımızla ve çiftçimizle ilgilenmiyor. Sorunlarını çözmediği gibi yalnız bırakıyor. SSK, kira, vergi ve BAĞ-KUR primlerini ödemekte zorlanan esnaflarımız ayakta kalma mücadelesi veriyor. İktidar ise halkın sorunlarını çözmek yerine seçim hesapları yapıyor. Biz buradan iktidarı uyarıyoruz: Esnafın, çiftçinin ve vatandaşın sorunları bir an önce çözüme kavuşturulmalı, insanlar nefes alabilmelidir.”
CHP Konya Milletvekili Barış Bektaş ise Seydişehir ve Konya genelinde yaşanan en büyük sorunlardan birinin tarımsal sulama olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Seydişehir’deki sulama sorunu, Konya’nın ve Türkiye tarımının en ciddi problemlerinden biridir. Beyşehir Gölü’nün kuruma noktasına gelmesi, gölden Isparta’ya su verilmesi ve buharlaşmaya karşı önlem alınmaması su seviyesini ciddi şekilde düşürüyor. Bu durum, sadece Konya’yı değil tüm Türkiye’yi etkiler. Bu konuyu mecliste gündeme getirmeye devam edeceğiz. İktidardan beklentimiz, Beyşehir Gölü’nü ve bölge tarımını koruyacak adımları derhal atmasıdır.”
CHP heyeti, bölgedeki sorunları raporlayarak TBMM gündemine taşımaya devam edeceklerini belirtti.

- Abdullah Deniz, CHP Seydişehir İlçe Başkanlığına Adaylığını Açıkladı
- BAŞKAN USTAOĞLU’NDAN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
- AK Parti Mahalle Başkanları İstişare Toplantısı Yapıldı
- CHP’li Vekiller Seydişehir’de Esnafın ve Çiftçinin Sorunlarını Dinledi
- SEYDİŞEHİR BELEDİYESİNDEN ÇÖLYAK HASSASİYETİ OLAN VATANDAŞLARA GIDA PAKETİ DESTEĞİ
Haber Yazılımı: CM Bilişim