• İstanbul19 °C
  • Ankara22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CHP'NİN 95. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
10 Eylül 2018 Pazartesi 08:18

CHP'NİN 95. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 9 Eylül 1923 yılında kurduğu CHP, 95. yıl dönümünü kutluyor.
 

95. yıl dönümü için kutlama mesajı yayımlayan CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan ÖZEL, CHP’ nin kurulduğu tarihten itibaren tam bağımsızlık, demokrasi ve özgürlük mücadelesi verdiğini söyledi.

 

İlçe Başkanı mesajında şu ifadelere yer verdi:" Emperyalist güçlere karşı bağımsızlık savaşı veren gazi meclisten çıkan bir partinin üyesi olarak ne kadar gurur duysak azdır. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Halk Fırkasını ilk kurdukları anki mücadele azminden hiçbir şey kaybetmeden mücadelemiz ilelebet devam edecektir. Mücadelemiz; bağımsızlık mücadelesidir, özgürlük mücadelesidir, Cumhuriyet mücadelesidir. Bütün hemşehrilerim şunu iyi bilmelidir ki; CHP var oldukça Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'te her zaman var olmaya devam edecektir. 

 

Mevut hükümet yakınlarda Tam Bağımsızlığın bir ülke geleceği için ne kadar hayati olduğunu acı tecrübelerle anlamıştır. Geçmişi Anti-amerikancı, devrimci, solcu gençlerle savaşla geçen ve Amerikanın 6. Filosuna selam duran bir siyasi geleneğin bu noktaya gelmesi sevindiricidir. Mevcut hükümet CHP geçmişini iyi incelemeli ve tahlil etmelidir. O geçmişte Tam Bağımsız Türkiye hasreti vardır. Anti-Emperyalist mücadele vardır. CHP geçmişinden alıncak büyük dersler vardır. 

 

Partimizin kuruluşunun 95. yılı vesilesiyle, tüm hemşehrilerimizi saygıyla selamlar, Tam Bağımsız ve gerçekten demokratik Türkiye mücadelesini omuz omuza vermeye davet ederim."

Bu haber toplam 801 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Seydişehir Postasi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Haber Yazılımı: CM Bilişim